Volodimir Zelenski, discurs istoric în fața adunării ONU! Președintele Ucrainei a șters pe jos cu Vladimir Putin. „Nu poți avea încredere în diavol. Întrebați-l pe Prigojin dacă Putin își respectă promisiunile”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a participat marți la Adunarea Generală a ONU, unde a ținut un discurs istoric despre Rusia și ambițiile sale expansioniste. Liderul de la Kiev a acuzat Moscova că folosește alimentele și energia ca arme.

20 sept. 2023, 08:43
Volodimir Zelenski, discurs istoric în fața adunării ONU! Președintele Ucrainei a șters pe jos cu Vladimir Putin. „Nu poți avea încredere în diavol. Întrebați-l pe Prigojin dacă Putin își respectă promisiunile”
Volodimir Zelenski, discurs istoric în fața adunării ONU! Președintele Ucrainei a șters pe jos cu Vladimir Putin. „Nu poți avea încredere în diavol.

Volodimir Zelenski, discurs istoric în fața adunării ONU! Mai mult, Zelenski a subliniat că Rusia nu are dreptul să dețină arme nucleare.

Citește și Volodimir Zelenski, întâlnire de gradul zero cu Serghei Lavrov! Președintele Ucrainei aruncă bomba: ”Noi murim în acest război”

Volodimir Zelenski, discurs istoric în fața adunării ONU!

„Rusia se folosește de prețul alimentelor (…) și de energia nucleară ca de o armă”, a declarat Volodimir Zelenski de la tribuna Adunării Generale a ONU de la New York, unde a stârnit aplauze furtunoase din partea liderilor internaționali prezenți.

Liderul de la Kiev a afirmat că șantajul Moscovei legat de aprovizionarea cu alimente are ca scop recunoașterea internațională și legală a teritoriilor anexate din Crimeea, Zaporijia, Lugansk, Donețk și Herson ca fiind pământ rusesc.

Totodată, Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că răpește copii ucraineni și îi învață să urască Ucraina.

„Acesta este în mod clar un genocid (…) Cunoaștem numele a zeci de mii de copii și avem dovezi despre alte sute de mii de copii răpiți de Rusia în teritoriile ocupate ale Ucrainei și apoi deportați.

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pentru aceste crime și încercăm să aducem copiii înapoi acasă. Bine. Timpul trece, ce se va întâmpla cu ei?” a mai spus Zelenski.

Liderul de la Kiev a anunțat că este în pregătirea unui summit mondial pentru pace la care i-a invitat pe toți cei care nu tolerează agresiunea.

„În fiecare deceniu, Rusia se lansează într-un nou război (…) Scopul războiului împotriva Ucrainei este de a ne distruge pământul, țara, iar acest lucru vi s-ar putea întâmpla și vouă (…) Agresorul sădește haosul, reducând țara la ruine fără a recurge măcar la arme nucleare. El pur și simplu reduce totul la nimic”, a acuzat președintele Ucrainei care a subliniat că Adunarea Generală a ONU este o oportunitate de a pune capăt acestei agresiuni a Rusiei.

„La Hiroshima, Copenhaga și Jeddah au avut loc discuții și schimburi importante privind punerea în aplicare a unui plan de pace. Și pregătim un summit mondial pentru pace”, a afirmat Zelenski.

De asemenea, Volodimir Zelenski l-a făcut indirect pe Vladimir Putin diavol și i-a îndemnat ironic pe liderii lumii să îl întrebe pe Prigojin dacă președintele Rusiei își respectă promisiunile

„Nu poți avea încredere în diavol. Întrebați-l pe Prigojin dacă Putin își respectă promisiunile… Trebuie să limităm acțiunile sale, să pedepsim crimele de război, trebuie să fim uniți”, a conchis el, în primul său discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU de la începutul invaziei rusești.

Citește și Zelenski se întâlneşte săptămâna viitoare cu Joe Biden. În joc este un împrumut de 24 de miliarde de dolari, discutat zilele acestea în Congresul american