Volodimir Zelenski i-a mulţumit lui Răzvan Raţ. Reacţia fostului jucător al lui Sahtior Doneţk

Fostul internaţional român Răzvan Raţ şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei, şi cea mai de succes, la fosta campioană a Ucrainei, Sahtior Doneţk, unde a câştigat, printre altele şapte titluri de campion şi o Cupă UEFA, toate sub bagheta antrenorului Mircea Lucescu.

24 dec. 2022, 23:26
Volodimir Zelenski i-a mulţumit lui Răzvan Raţ. Reacţia fostului jucător al lui Sahtior Doneţk
Volodimir Zelenski i-a mulţumit lui Răzvan Raţ. Reacţia fostului jucător al lui Sahtior Doneţk

Răzvan Raţ a distribuit pe reţelele de socializare un mesaj al lui Volodimir Zelenski, pe care președintele Ucrainei ar fi vrut să îl transmită înaintea finalei Cupei Mondiale din Qatar, iar acesta le-a mulţumit, nominal, tuturor sportivilor care l-au ajutat în acest demers.

În cadrul emisiunii Fotbal Club, Raț a dezvăluit că se cunoaște cu Zelenski de pe vremea când actualul lider politic era actor, însă a rămas surprins de gestul ucraineanului chiar și în aceste condiții.

„Am fost sunat pentru a posta pe Instagram acel discurs, nu mă așteptam neapărat că o să-mi mulțumească și o să mă pomenească în discurs. Pur și simplu am postat, nu îmi imaginam că voi fi pomenit.

Sincer, nu mă așteptam. Mă cunosc cu președintele Zelenski de când nu era în această postură, am participat la mai multe evenimente la care am stat de vorbă.

Când participam la acele serate, nu-mi imaginam că vă ajunge președinte. După, nu-mi imaginam că se vor întâmpla lucrurile de acum din Ucraina și că el va fi în centrul lor.

Sunt multe lucruri care s-au schimbat de atunci, de când participam la evenimente împreună”, a spus Raț, la Digi Sport.

Citeşte şi: Fostul selecţioner al României, mesaj mesaj optimist de Crăciun. Se luptă cu un cancer pulmonar: „Sunt pe un drum bun spre recuperare”

Pe pagina Ministerului Apărării din Ucraina a fost postat videoclipul care, inițial, ar fi trebuit să fie redat înainte de fluierul de start al finalei Cupei Mondiale.

„Felicit întreaga planetă pentru finala Cupei Mondiale. Astăzi suntem martori la o victorie comună – celebrarea spiritului uman.

Această Cupă Mondială a dovedit de fiecare dată că țări și națiuni diferite pot decide cine are cel mai mult fair play, dar nu și când vine vorba despre jucatul cu focul.

E vorba despre terenul de joc verde, nu despre terenul de luptă roșu. Este visul atâtor oameni ca jucătorii să unească pe toată lumea.

Fiecare tată și-ar dori să își ducă fiul la meci, iar fiecare mamă și-ar dori ca fiul să i se întoarcă din război. Oricum ar fi, Ucraina militează pentru pace, mai mult decât pentru orice altceva.

Anunț inițiativa de a organiza Summitul pentru Pace Mondială iarna aceasta. Summit-ul care să unească toate națiunile pentru cauza păcii mondiale.

Stadioanele se golesc după meci, iar după război orașele rămân goale. De aceea războaiele trebuie să eșueze și pacea să devină campioană, așa cum se întâmplă acum în Qatar.

Cupa Mondială, nu Războiul Mondial, este posibilă. Vă rog, susțineți Ucraina în eforturile noastre de a restabili pacea.

Alăturați-vă Summitului pentru Pace Mondială și deveniți campioni ai păcii. Să urmărim această finală împreună, la sfârșitul războiului”, a fost discursul lui Zelenski.

Citeşte şi: Un parlamentar oferă un milion de dolari pentru „pelerina” lui Lionel Messi. Cât costă, în mod normal, bisht-ul purtat de starul lui PSG