Volodimir Zelenski, interzis pentru al doilea an la rând la decernarea premiilor Oscar

Academia americană de film l-a respins pentru al doilea an consecutiv pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care spera să apară la gala premiilor Oscar pentru a transmite un mesaj

10 mart. 2023, 08:35
Volodimir Zelenski, interzis pentru al doilea an la rând la decernarea premiilor Oscar
Volodimir Zelenski, interzis a doua oară la decernarea premiilor Oscar

Volodimir Zelenski, interzis la decernarea premiilor Oscar. Conform unor surse citate de Variety, agentul WME Mike Simpson a făcut o cerere Academiei pentru a-l include în program pe liderul de la Kiev, dar a fost refuzat. Respingerea lui Volodimir Zelenski are loc în timp ce sondajele arată că sprijinul americanilor pentru acordarea de asistenţă Ucrainei a scăzut.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski, anunț de ultimă oră despre o posibilă întâlnire cu Vladimir Putin: ”Putem găsi orice format cu partenerii noștri”

Anul trecut, presa a relatat că producătorul executiv al premiilor Oscar, Will Packer, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la a-i permite lui Volodimir Zelenski să țină un discurs, deoarece toți cei afectați de conflict sunt albi și tragediile anterioare care au implicat oameni de culoare nu au primit aceeași atenție. Ceremonia a inclus în schimb un moment de reculegere.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski, anunţ decisiv despre soarta războiului. „Mulţumesc fiecărui soldat!” VIDEO

După invazia rusă în Ucraina din februarie 2022, Volodimir Zelenski a apărut prin satelit atât la festivalurile de film de la Cannes şi de la Veneţia, cât şi la premiile Grammy. La Globurile de Aur din ianuarie, Sean Penn l-a prezentat pe Volodimir Zelenski, care şi-a reiterat mesajul din ultimele 12 luni conform căruia Ucraina va câştiga războiul împotriva Rusiei şi a elogiat „oamenii liberi ai lumii libere – cei care s-au unit pentru a sprijini poporul ucrainean liber”.