Volodimir Zelenski, mesaj în miez de noapte: „Nu renunţăm la nimic, vom lupta pentru fiecare metru din pământul nostru”

Preşedintele Ucrainei afirmă, miercuri seară, în mesajul zilnic transmis încă de la începutul războiului că ”există o situaţie reală pe câmpul de luptă”, aceasta fiind principala preocupare în acest moment.  

31 mart. 2022, 00:17
Volodimir Zelenski, mesaj în miez de noapte: „Nu renunţăm la nimic, vom lupta pentru fiecare metru din pământul nostru”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski reafirmă, miercuri seară, determinarea de a continua lupta ”pentru fiecare metru de pământ” şi pentru fiecare om. ”Nu renunţăm la nimic”, este mesajul transmis pe Telegram de către preşedintele ucrainean.
Zelenski afirmă, miercuri seară, în mesajul zilnic transmis încă de la începutul războiului că ”există o situaţie reală pe câmpul de luptă”, aceasta fiind principala preocupare în acest moment.

Ce condiţii pune Vladimir Putin pentru a opri bombardamentele din Ucraina. Detaliile discutate cu Emmanuel Macron

”Noi nu renunţăm la nimic. Şi vom lupta pentru fiecare metru din pământul nostru, pentru fiecare dintre oamenii noştri”, a transmis preşedintele ucrainean.

Anterior, directorul adjunct al Biroului Preşedintelui Volodimir Zelenski, Ihor Zhovkva, a afirmat că negocierile dintre Rusia şi Ucraina ”au progresat, cu siguranţă”, deoarece pentru prima dată delegaţia rusă a ascultat ce a avut de comunicat partea ucraineană.  Cu toate acestea, Ucraina nu va ceda ”niciun centimetru” din teritoriu.

Pentagonul afirmă că forţele ruseşti se „repoziţionează” pentru viitoare operaţiuni în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat, miercuri, că îndepărtarea trupelor ruseşti de Kiev este mai degrabă o „repoziţionare” decât o retragere, pentru a le permite să îşi reorienteze eforturile spre alte părţi ale Ucrainei, transmite BBC.

Vorbind cu reporterii de la Pentagon, Kirby a declarat că mai puţin de 20% din trupele ruseşti desfăşurate în apropierea capitalei Ucrainei au „început să se repoziţioneze” spre nord, probabil îndreptându-se spre Belarus.

Femeie din Ucraina, împuşcată de soldaţii ruşi în timp ce îşi căuta mama: „Doctorii nu vor să-mi spună câte gloanțe erau în mine. Am fost împuşcată de la brâu în jos”

„Dacă ruşii sunt serioşi cu privire la dezescaladare… atunci ar trebui să-i trimită acasă”, a adăugat el.  Kirby a precizat că Pentagonul crede că forţele care se îndepărtează de Kiev vor fi probabil reechipate în Belarus înainte de a fi redistribuite pentru „operaţiuni viitoare” în Ucraina.
Majoritatea forţelor care au început să se deplaseze spre nord, a spus Kirby, sunt cele din apropierea aeroportului Hostomel de lângă Kiev, care a fost scena unor lupte grele în primele zile ale războiului, la sfârşitul lunii februarie.
Potrivit Le Figaro, forţele ruse încep să se retragă de la situl nuclear de la Cernobîl, asupra căruia au preluat controlul în prima zi a invaziei, pe 24 februarie.

Armata rusă a început să se retragă de pe aeroportul Hostomel, la nord-vest de Kiev, iar ”Cernobîl este o altă zonă în care încep să se repoziţioneze, lăsând Cernobîlul pentru a pleca în Belarus”.  Moscova a promis marţi că îşi va reduce „radical” activitatea militară în direcţia Kiev şi Cernihiv în Ucraina, după discuţii „substanţiale” ruso-ucrainene de la Istanbul.