Volodimir Zelenski pregătește Ucraina pentru „o nouă și lungă fază de război”. Măsuri de ultimă oră anunțate

Ucraina încă nu este pregătită pentru capitulare. Volodimir Zelenski a dat ordin ca populația să fie înarmată. 

13 mai 2022, 22:12
Volodimir Zelenski pregătește Ucraina pentru „o nouă și lungă fază de război”. Măsuri de ultimă oră anunțate

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a anunțat că principalul obiectiv este înarmarea a 1 milion de oameni, pentru că țara se pregătește pentru „o nouă și lungă fază de război”.

Astfel, Ucraina va trebui să-și planifice meticulos resursele” și „să evite greșelile”, pentru a câștiga războiul împotriva Rusiei. Oficialul de la apărare susține că armata lui Vladimir Putin deja a înacsat „o înfrângere strategică”.

În plus, în baza sprijinului primit de la americani, care trimit la foc automat arme, Ucraina ar urma să aibă un avantaj și mai mare în fața Rusiei, a mai precizat militarul ucrainean, care a menționat și importanța „stimulării producătorilor ucraineni”.

 

Războiul din Ucraina este abia la început

 

Totuși, până la obținerea marii victorii, „Ucraina se va confrunta cu săptămâni extrem de dificile”, a mai menționat Reznikov.

„Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ține apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie”, a notat militarul pe pagina sa de Facebook.

„Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes.

Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare”, a mai punctat omul de încredere al lui Volodimir Zelenski în contextul războiului din Donbas.

NATO nu crede că războiul din Ucraina s-ar putea încheia prea curând

 

În opinia lui Boris Johnson, premierul Marii Britanii, războiul din Ucraina ar putea dura până în 2023.

„Putin are o armată uriaşă (…), el a făcut o greşeală catastrofală şi singura opţiune pe care o are acum este să continue să folosească abordarea copleşitoare, bazată pe utilizarea artileriei, pentru a încerca să-i zdrobească pe ucraineni”, a remarcat Johnson, la finalul lui aprilie.

În schimb NATO, prin intermediul lui Jens Stoltenberg, a declarat că tensiunile din Ucraina ar putea dura ani de zile.

„Nu am văzut niciun indiciu că preşedintele Putin şi-a schim­bat ambiţia de a controla întreaga Ucraină şi, de ase­menea, de a rescrie ordinea internaţională, aşa că trebuie să fim pregătiţi pe termen lung”, a declarat Stoltenberg pentru CNN.