Volodimir Zelenski pune presiune pe Occident, la Davos: „Livrările de tancuri occidentale trebuie să vină înainte de o nouă invazie a tancurilor ruseşti”

Volodimir Zelenski nu putea lipsi de la întâlnirea „șefilor lumii", de la Davos. Președintele ucrainean a cerut și mai mult ajutor din partea Occidentului, în războiul purtat împotriva lui Vladimir Putin. 
Filip Stan
18 ian. 2023, 22:16
Volodimir Zelenski pune presiune pe Occident, la Davos: „Livrările de tancuri occidentale trebuie să vină înainte de o nouă invazie a tancurilor ruseşti

Miercuri, Volodimir Zelenski s-a adresat miliardarilor, oamenilor de afaceri, politicienilor și activiștilor care participă la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Oficialul de la Kiev a declarat că livrările occidentale de tancuri şi unităţi de apărare antiaeriană ar trebui să ajungă în Ucraina mai repede, înainte ca Rusia să-şi desfăşoare propriile atacuri, relatează CNN.

Intervenția lui Zelenski a avut loc prin corespondență:

„Aprovizionarea Ucrainei cu sisteme de apărare aeriană trebuie să se facă înainte de următoarele atacuri cu rachete ale Rusiei (…) Livrările de tancuri occidentale trebuie să vină înainte de o nouă invazie a tancurilor ruseşti”, a declarat președintele Ucrainei.

În cadrul forumului, el a fost întrebat dacă este îngrijorat de securitatea sa personală, după ce ministrul său de interne a murit miercuri într-un accident de elicopter. El a spus că nu este îngrijorat. „Părerile mele nu s-au schimbat. Noi avem nevoie de muniţie, eu nu mă grăbesc să plec nicăieri”, a comentat el.

 

Volodimir Zelenski nu mai acceptă negocieri

 

În plus, liderul de la Kiev a amintit că unul dintre obiectivele sale reprezintă aderarea la NATO și UE.

„Garanţiile de securitate se numără printre priorităţile de top pentru noi (…) Înţelegem că, în acest moment, nu suntem încă acolo, din păcate, Rusia înţelege bine acest lucru şi face tot posibilul să ne îngreuneze aderarea. Dar suntem pe drumul spre NATO, pentru că NATO este cea mai bună garanţie de securitate pentru noi, pentru ţara noastră, pentru copiii noştri”, a mai declarat Volodimir Zelenski, la Davos.

Marţi, fostul secretar de stat american Henry Kissinger a declarat la Davos că în timp ce Ucraina trebuie sprijinită, Rusiei trebuie să i se ofere posibilitatea de a fi membră a ordinii globale. Întrebat despre comentariile lui Kissinger cu privire la locul Rusiei în lume, Zelenski a declarat: „Rusia şi-a câştigat deja un loc printre terorişti”.

„Prioritatea noastră de astăzi, sarcina noastră politică de astăzi, este să vedem că diferiţi lideri şi figuri politice, cei care sunt încă foarte relevanţi sau au fost relevanţi până de curând, recunosc marea greşeală pe care a comis-o Putin, recunosc că este vorba de o agresiune a Rusiei”, a menţionat Zelenski.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!