Volodimir Zelenski, „vedeta” Summitului NATO: „Va veni ziua în care securitatea va fi garantată și pentru țara noastră!”

Volodimir Zelenski va fi „vedeta" următorului Summit al NATO. Secretarul general Jens Stoltenberg a anunțat că președintele ucrainean a fost invitat să participe la evenimentul programat pentru luna iulie, care se va desfășura în Lituania, la Vilnius. 

05 apr. 2023, 10:22
Volodimir Zelenski, „vedeta” Summitului NATO: „Va veni ziua în care securitatea va fi garantată și pentru țara noastră!”

Volodimir Zelenski a vorbit despre prezența la Summitul NATO chiar în vlogul pe care-l postează zilnic, informează CNN.

„Summitul NATO din acest an de la Vilnius merită să fie destul de ambiţios. Cu cât este mai ambiţios cel care protejează libertatea, cu atât mai puţine oportunităţi de agresiune are cel care vrea răul. Va veni ziua în care securitatea va fi garantată şi pentru ţara noastră”, a precizat Zelenski.

Oficialul de la Kiev a vorbit inclusiv despre aderarea Finlandei la NATO.

„A avut loc un eveniment istoric pentru regiunea noastră, pentru întreaga Europă, pentru întreaga comunitate euro-atlantică. Finlanda devine cel de-al 31-lea membru al NATO.

Alianţa devine tot mai puternică pe Flancul Estic. Îi felicit pe toţi locuitorii Finlandei şi pe domnul preşedinte personal, pentru o garanţie de securitate fiabilă – o garanţie colectivă”, a transmis Zelenski.

Președintele ucrainean a profitat de ocazie pentru a lansa noi atacuri la adresa Rusiei.

„Agresiunea rusă dovedeşte în mod clar că numai garanţiile colective, numai garanţiile preventive pot fi fiabile. Despre asta am vorbit întotdeauna.

Am vorbit, de asemenea, despre rapiditate – viteza deciziilor de securitate contează. Acum putem vedea cât de rapide pot fi procedurile”, a mai afirmat Zelenski.

 

Ce va face mai departe Volodimir Zelenski?!

 

În prezent, președintele Ucrainean se confruntă cu probleme în teren, în războiul cu Rusia. Armata lui Evgheni Prigojin, din Gruparea Wagner, s-a impus și în Bahmut. Astfel, regiunile considerate pro-ruse sunt controlate de regimul de la Moscova.

De curând, Vladimir Putin a efectuat o vizită în regiunea Donbas, aflată în conflict cu Kievul de când Zelenski a preluat puterea. În videoclipul oficial postat de Moscova, „țarul” apare la volanul unei mașini, dar și alături de cetățenii pro-ruși din Donbas, în timp ce le ascultă doleanțele.

Rămâne de văzut ce strategie va aborda Volodimir Zelenski mai departe, în colaborare cu americanii.