Volodimir Zelenski vrea să viziteze Israelul, în vreme de război, în semn de solidaritate

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, îndeamnă Occidentul să arate Israelului că nu este singur în vremuri atât de grele. A dat drept exemplu chiar țara lui, Ucraina, care este de luni bune asaltată de forțele militare rusești.

11 oct. 2023, 22:28
Volodimir Zelenski vrea să viziteze Israelul, în vreme de război, în semn de solidaritate
Volodimir Zelenski vrea să viziteze Israelul, în vreme de război, în semn de solidaritate

Volodimir Zelenski vrea să viziteze Israelul în vreme de război, în semn de solidaritate cu poporul atacat cu sânge-rece de gruparea teroristă Hamas. Același lucru și-ar dori să îl facă și ceilalți lideri occidentali. Sprijinul față de Israel trebuie arătat în aceeași măsură celui oferi Ucrainei.

Citește și: Zelenski vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024 doar în condiții de război: „Câtă vreme va fi război, e responsabilitatea mea să lupt, nu mă pot eschiva. Altfel, nu cred”

Volodimir Zelenski va vizita Israelul

Aflat în vizită la sediul NATO, Zelenski îndeamnă liderii Occidentului să viziteze și să susțină Israelul la fel cum au susținut, până acum, Ucraina.

„Recomandarea mea pentru tineri este să meargă în Israel și să sprijine oamenii, doar oamenii, nu vorbesc despre nicio instituție, doar să sprijine oamenii care au fost supuși unor atacuri teroriste”, a declarat Zelenski.

Și ucrainenii și-au exprimat solidaritatea față de poporul din Israel, foarte dur atacat de Hamas. În Kiev, pe mai multe panouri publicitare apare steagul Israelului semn că recentele fapte atroce ale grupării Hamas au amintit ucrainenilor de cmasacrul de la Bucea, de la începutul asaltului rusesc.

Rusia stă în spatele atacului Hamas din Israel, a spus, marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni. El susține că Kremlinul este cel care oferă grupării teroriste arme și sprijin pentru atacurile sângeroase.Ba chiar Vladimir Putin ar vrea declanșarea celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Cred că unii oficiali din Iran susțin aceasta situație. Rușii sunt fericiți, se bucură, unii mor, oameni, civili, copii sunt răpiți în Israel și rușii se bucură. Ce înseamnă? Credeți că sunt implicați sau nu? Dacă susții un război ești parte în acel război. Dacă ești contra, faci tot posibilul pentru a opri agresiunea, vorbești, dar nu cu teroriștii, dar el nu vrea să aibă discuții. Nu am semnale pentru că nu are nevoie ca națiune, are sancțiuni Rusia, sigur că trebuie sa dea mâna, să arate că totul e în regulă. El nu e interesat personal să dea înapoi, este adânc implicat. El vrea să meargă înainte, el se gândește nu numai la Ucraina. Vrea mai mult Putin. Vrea Moldova, țările baltice. Ideea lui Putin este să intre în niște țări NATO care au făcut parte din URSS pe vremuri.

Cred ca rușii sunt interesați de așa ceva (n.r. Al Treilea Război Mondial) și nu o dată au demonstrat în istorie, pentru că rușii vor să aibă atenția altor țări, sa fie în centrul atenției lumii. Războiul este o tragedie, dar este o posibilitate, ei doresc destabilizarea lumii, ne putem închipui, dar nu vrem să vedem așa ceva, ne gândim cum putem opri acest război, trebuie aplicate legile, cu Rusia nu funcționează, de aceea trebuie izolată politic Rusia, pentru a o opri, doar în unitate putem face asta, țările lumii, nu numai UE, SUA, dar și alte țări, dacă sunt pe aceeași poziție politică îi pot opri”, a declarat Volodimir Zelenski.

Citește și: Zelenski: „Rușii vor declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial. Vor să fie în centrul atenției, ei doresc destabilizarea lumii. Rusia trebuie izolată politic”