Vladimir Voronin recunoaşte că Traian Băsescu i-a propus unirea Republicii Moldova cu România

Fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin confirmă faptul că Traian Băsescu i-a propus unirea Republicii Moldova cu România. Mai mult, Băsescu i-ar fi oferit liderului comunist funcţia de preşedinte al României Mari, el mulţumindu-se cu cea de vicepreşedinte.

29 ian. 2016, 12:01
Vladimir Voronin recunoaşte că Traian Băsescu i-a propus unirea Republicii Moldova cu România

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a mărturisit că, pe vremea când era preşedinte, i-a propus fostului şef de stat moldovean, Vladimir Voronin, unirea Republicii Moldova cu România. Băsescu nu a spus însă finalul discuţiei de la acea vreme. Voronin, care conduce partidul comunist din Moldova, a povestit, la o emisiune de televiziune discuţia pe care a avut-o cu Traian Băsecu, informează România TV.

Da, a fost într-o discuţie, aşa, particulară. Eu mă mir că are o memorie aşa de bună. Dar n-a spus cinstit până la capăt cum am reacţionat eu. I-am răspuns că nu-i posibil acest lucru, pentru că moldovenii sunt o naţiune şi românii sunt cu totul altă națiune. Unirea nu este posibilă nici acum, nici vreodată în istorie, nici în perspectivă, niciodată.

Mie mi-a părut că serios mi-a propus, ca pe urmă a mai repetat nu ştiu cui asta. Acum, serios, bravo că are aşa memorie, dar noi moldovenii suntem alt norod şi din istorie, şi din realitate. Aceste aiureli cu unirea trebuie terminate„, a declarat Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a făcut aceste declaraţii după ce, de ziua Micii Uniri, Traian Băsescu a reluat ideea lansată în timpul mandatului său, şi anume, unirea României cu Republica Moldova. Voronin este cel care a susţinut, în 2013, că Traian Băsescu a făcut presiuni asupra politicienilor de la Chişinău şi că i-a sunat noaptea în stare de ebrietate.