Vosganian, contrazis de directorul Cuprumin: salariul de 10.000 de euro vine abia în octombrie

La doar o zi după ce i-a luat apărarea, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, primește o lovitură sub centură de la directorul Cuprumin. Acesta a semnat nota de fundamentare a bugetului Cuprumin, în care își aprobă un salariu lunar de 10.000 de euro începând din octombrie, informează obiectiv.info.

RomaniaTV.net
30 mai 2013, 17:21
Vosganian, contrazis de directorul Cuprumin: salariul de 10.000 de euro vine abia în octombrie

Lista salariilor directorilor din companiile de stat a stârnit imediat reacții de negare din partea celor vizați. A fost dat ca exemplu directorul de la Cuprumin, Lucian Vasilache, care în tabelul prezentat presei apărea cu un salariu de 45.000 de lei pe lună, echivalentul a 10.000 de euro.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat în apărarea acestuia că „directorul general al Cuprumin a avut pe toată perioada ianuarie-aprilie un câștig mediu brut de 4.700 de lei, de zece ori mai puțin decât suma vehiculată, iar Consiliul de Administrație, despre care se spune că încasa 1.000 de euro pe ședință, de fapt este plătit cu 10 lei pe ședință. Pentru a avea 1.000 de euro, Consiliul de Administrație ar trebui să se întâlnească de trei ori pe zi și în zilele nelucrătoare”.

Obiectiv.info prezintă Nota privind întocmirea proiectului de buget de venituri și cheltuieli pe 2013 a companiei Cuprumin, dată 30 mai 2013 (la o zi după apariția listei și declarațiile ministrului Vosganian) și semnată și ștampilată de directorul general Lucian Vasilache și de directorul economic Eugen Colda. În notă se arată că bugetul companiei va trebui ajustat cu 108.000 de lei din cauza „creșterii salariului pentru directorul general, având în vedere prevederile Ord. 109/2011 privind guvernanța corporativă a instituțiilor publice, luată în calcul începând cu trimestrul IV, la o sumă echivalentă cu 10.000 euro brut / lună”.

Citeşte mai mult pe obiectiv.info.