Vosganian: Oferta de privatizare a Oltchim va fi publicată luni, aşteptăm investitori cu experienţă

Publicat: Joi, 30 Mai 2013 14:03 // Actualizat: Joi, 30 Mai 2013 14:03 // Sursa: Mediafax

Investitorul care vrea să preia Oltchim trebuie să aibă bonitate, certificată de scrisori de bonitate bancară şi de confort, care să acopere cel puţin 25% din suma care trebuie angajată, şi să aibă experienţă în domeniul chimiei şi petrochimiei, a declarat Ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Foto: arq.ro

"Am decis termenul de negociere şi să realizăm o cerere de ofertă pentru a tatona aşteptările pieţei şi să ne ajute să realizăm o listă scurtă a posibililor investitori. Un astfel de investitor ar trebui să aibă o bonitate care să fie probată de scrisori de bonitate bancare şi de confort şi să acopere cel putin 25% din suma care trebuie angajată. Să aibă experienţă în domeniul chimiei şi pertrochimiei şi o reţea globală în care să se integreze. Oferta va fi publicată pe site-ul ministerului", a spus Vosganian într-o conferinţă.

Reprezentanţii administratorilor judiciari au precizat că în prezent opt companii sunt interesate de Oltchim.

Vosganian a arătat că obiectul în cazul Oltchim este ca în septembrie-noiembrie 2013 combinatul să fie sufiecient de credibil pentru a putea acoperi activitatea pe anul 2014 prin contracte ferme

"Un Oltchim lipsit de această capacitate ar fi mai puţin credibil decât dacă nu are asigurată piaţa pentru 2014", a precizat ministrul Economiei.

Ministerul Economiei a anunțat la începutul linii mai că a primit zece scrisori de intenţie pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, de la companii mari din India, Qatar, Marea Britanie, Germania, Israel sau Azerbaijan, unele dintre acestea vizitând chiar combinatul.

Combinatul din Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an. Privatizarea companiei a eşuat anul trecut întrucât Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni, nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

Autorităţile române s-au angajat prin acordul cu FMI să privatizeze Oltchim, în caz contrar compania urmând să intre în lichidare.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 iun 10:38
...25% din suma care trebuie angajată, şi să aibă experienţă în domeniul chimiei şi petrochimiei, a declarat Ministrul Citește mai departe… Citeste mai departe ...
31 mai 14:14
Răspunde | Votează email 0 email
Salvati Oltchim
VOSGANIAN … INTRE REALITATE SI DELIR SAU INTRE PIAN SI TAMBAL?
Drumul de la intentie la fapte este lung si este presarat de foarte multe interese personale si de grup.
Nici in cazul lui Vosganian, Piperea sau a conducerii politice de la OLTCHIM nu exista exceptii. In analizarea diferitelor solutii de reorganizare si de finantare a OLTCHIM (solutii care au existat si exista) – variante sprijinite de diverse grupuri din Ministerul Economiei – cuvantul de ordine al factorilor decidenti este “bine, bine … dar mie ce-mi iese”?
In mod nefiresc, intr-o perioada in care se vorbeste despre pierderi ale OLTCHIM – generate da numarul mare de salariati, de salariile acestora si in care se fac disponibilizari de peste 30 % din personal – numarul directorilor si a sefilor de divizie creste iar salariile acestora sunt situate intre 3.500 – 5.000 EURO / luna (ex.: Directia Comerciala din vremea lui Roibu era condusa de 2 directori, acum in plina perioada de declin sunt 4 directori).
In alta ordine de idei VV MINTE cand spune ca salariile sunt platite la zi si ridica MINCIUNA la rang de POLITICA A GUVERNULUI PONTA! MINTE si cand spune ca OLTCHIM functioneaza la 30% din capacitate iar cifrele sunt altele si ar trebui sa revata RAPORTUL OLTCHIM din Q III/2012, RAPORTUL OLTCHIM / 2012 si RAPORTUL OLTCHIM din Q I/2013.
Ce facem … “una vorbim si alta fumam”?

CITITI SI SEMNATI PETITIA SALVATI OLTCHIM – ARPECHIM: http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim
31 mai 09:20
...scrisori de bonitate bancara si de confort, care sa acopere cel putin 25% din suma …...
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H