Vot multiplu la referendum, în Hunedoara. Mai mulţi alegători au votat şi de 11 ori

Au votat de 3, 4 sau chiar de 11 ori, la secţii diferite. S-a întâmplat în cazul mai multor alegători, care au votat pe liste suplimentare. Neregulile au fost descoperite după ce CNP-urile votanţilor au fost găsite pe mai multe liste din secţii diferite.

RomaniaTV.net
10 aug. 2012, 07:34
Vot multiplu la referendum, în Hunedoara. Mai mulţi alegători au votat şi de 11 ori

La referendum-ul din 29 iulie, în judeţul Hunedoara, la cele 526 de secţii au votat pe listele suplimentare peste 8.400 de persoane. Câteva zeci din aceste persoane au votat de mai multe ori, în mai multe secţii de votare şi în mai multe oraşe.

Potrivit datelor personale de identificare, unii alegători care au votat pe listele suplimentare au pus ştampila şi de câte 11 ori. Cei mai mulţi turişti electorali s-au înregistrat în oraşele Hunedoara, Orăştie şi Călan.

Reprezentanţii PDL susţin că au descoperit pe listele electorale în jur de 25 de persoane care au votat de mai multe ori. Turiştii electorali au fost daţi de gol de CNP-uri.

Reprezentaţii PDL au depus plângere în instanţă şi susţin că este posibil ca această situaţie să se fi înregistrat în mai multe judeţe din ţară. PDL a cerut ca la nivel naţional să fie demarată o amplă acţiune în instanţă.

În mod normal, persoanele care au votat de mai multe ori ar trebui să răspundă, potrivit legii, pentru turism electoral.