Vouchere 2022. Marius Budăi, anunţ pentru românii cu venituri mici: banii intră pe card în august!

Marius Budăi a explicat, vineri seară, că a doua etapă de alimentare a cardurilor sociale va fi în luna august, urmând octombrie și decembrie.

01 iul. 2022, 19:20
Vouchere 2022. Marius Budăi, anunţ pentru românii cu venituri mici: banii intră pe card în august!

Vouchere 2022. „Oamenii vor primi informațiile în plicul cu cardul, asta fiind cea mai complexă etapă, imediat după card vor avea și alimentarile cu bani și apoi vor veni și celelalte tranșe, vom anunță public dată când vor fi alimentate cardurile: august, octombrie și decembrie”, a spus Marius Budăi, vineri.

Vouchere 2022. Referitor la celălalt ajutor, de 700 lei, ministrul Muncii a declarat că va veni în acelaşi timp cu pensia, începând cu data de 1 iulie.

Schimbări importante pentru toţi românii. Intră în vigoare de la 1 iulie
Marius Budăi susține că în funcție de zone, pensiile vor fi achitate în perioada 1-15 iulie, iar fiecare pensionar care are un venit mic va primi ajutorul din partea statului.

„Între 1 si 15 iulie se achită pensiile. Pentru cei care primesc pensia în cont bancar, cei 700 de lei vor fi livrati pe card, pentru ceilalţi banii vor veni acasă, împreună cu pensiile. Este un ajutor care se acordă în luna iulie, pe aproximativ acelaşi principiu pe care l-am avut si in ianuarie. Suma se vireaza pe cardul de pensie”, a declarat Marius Budăi în exclusivitate la România Tv.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că potrivit celei mai recente discuţii avute a reieşit că „nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depăşeşc salariul preşedintelui Republicii România”. „Acolo era o discuţie să fie impozitate progresiv”, a arătat el, precizând că a fost plecat din ţară şi nu a văzut o altă formă, mai nouă, a proiectului.

„Exact în calendarul plăților noi în fiecare lună, în perioada 1-15 ale lunii efectuăm plata pensiei către seniorii României. Fiecare dintre acele persoane care știu că se încadrează, care au venituri de până la 2.000 de lei, exact în ziua în care știu că primesc pensia vor primi acasă împreună cu cuponul de pensie și suma aferentă valorii pensiei lunare, dar și suma de 700 de lei, acest nou sprijin creat de Guvern pentru a veni în sprijinul cetățenilor români. Suma va fi scrisă separat pe cuponul de pensie pentru a putea fi ușor identificată.”, a mai spus Marius Budăi.

„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe și efectuarea plăților.”, a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

Tichete cadou 2022. Deputaţii au adoptat amnistia fiscală pentru firmele care au dat vouchere colaboratorilor
Vouchere 2022. Pachet de măsuri sociale şi economice „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro:

* amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă

* acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public

* acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

*** diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială;

*** suspendarea angajărilor la stat;

*** creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

*** accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei, precizează sursa citată.