Anunţul momentului! 1500 de lei pe card în 2023. Cine sunt românii care primesc bani de la stat încă din ianuarie

Românii cu venituri mici primesc pe card 250 de lei înainte de Sărbători, dar vestea bună este că voucherele de alimente se vor plăti şi pe tot parcursul anului viitor.

22 nov. 2022, 09:28
Anunţul momentului! 1500 de lei pe card în 2023. Cine sunt românii care primesc bani de la stat încă din ianuarie

Vouchere 2023. Marius Budăi a anunțat că programul de vouchere sociale va continua pe tot parcursul anului 2023. Astfel, cei 250 de lei la două luni vor fi acordați pe toata perioada anului viitor. Totodată, Marius Budăi anunță că punctul de pensie ajunge la 1.784 de lei.

„Va fi o creștere a valorii punctului de pensie pentru toți la fel, așa cum este și normal și constituțional și vom crește valoarea punctului de pensie până la 1.784 de lei.

Vouchere de vacanţă 2023, plătite de stat, pentru angajații din privat. Câţi bani în plus se dau pentru concediul în ţară

Seniorii acestei țări cu pensii sub 3.000 de lei vor beneficia de măsuri de sprijin, în modul următor. 1.000 de lei pentru cei cu venituri până la 1.500 de lei, 800 de lei pentru persoanele cu pensie de până la 2.000 de lei și 4.000 de lei pentru pensionarii care au 4.000 de lei. În plus, știți că am avut acea măsură cu vouchere sociale de 250 de lei odată la două luni, pentru seniorii României cu pensii de până la 1.500 de lei. Vom continua această măsură pe tot parcursul anului viitor, cu mențiunea că pragul de 1.500 de lei va fi ridicat la 1.700 de lei și se vor acorda acei 250 de lei odată la două luni pe tot parcursul anului 2023”, a declarat ministrul Muncii luni seară.

Vouchere 2023. Marius Budăi reaminteşte că sunt IV tranşe a câte 250 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul lui 2023.

În această lună se vor distribui şi încărca şi cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranşe, sau care au fost omişi din aceasta, însumând aproximativ 91.000 de persoane. În continuare, MIPE prezintă un ghid cu îndrumări pentru beneficiarii care se află în această situaţie.

Vouchere 2023. SITUAŢIA I

Sunt eligibil, dar nu am primit cardul

Sunt persoane care nu au intrat în posesia cardului pentru că la momentul distribuirii nu se aflau la domiciliu. Poşta Română încearcă distribuirea de două ori pentru fiecare beneficiar. Dacă vă aflaţi în această situaţie, primul pas este să verificaţi la cel mai apropiat oficiu poştal. Dacă nu găsiţi cardul acolo, sunaţi la 031.9268.

Alocaţii 2023. Majorare cu 5,1% pentru elevi. Se dau 12 lei în plus, echivalentul a 8 covrigi, dacă nu se scumpesc!

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduşi în program se eliberează noi suporturi electronice.

Aşadar, dacă aţi devenit eligibil pe parcursul programului, veţi fi adăugaţi pe aceste liste. Pentru a vă asigura că nu sunteţi omis, vă puteţi adresa Casei Teritoriale de Pensii – respectiv Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – din judeţul de reşedinţă. Verificarea condiţiilor de venit pentru beneficiarii se face exclusiv de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), iar MIPE nu are autoritatea să adauge sau să elimine beneficiari din liste.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producţia cardurilor de către unităţile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea şi distribuirea la nivel naţional de către Poşta Română şi 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

Vouchere 2023. Categoriile eligibile sunt următoarele:

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Vouchere 2023. SITUAŢIA II

Am primit cardul, dar nu este încărcat

Sunt câteva situaţii în care, din motive tehnice, confirmarea distribuirii cardului către fiecare beneficiar se efectuează cu întârziere. MIPE nu poate efectua plata până nu primeşte această confirmare de la C.N. Poşta Română. Dacă aveţi card şi nu este încărcat, sunaţi la 031.9268.

Vouchere 2023. SITUAŢIA III

Am pierdut cardul/Nu funcţionează

Beneficiarul care a pierdut/nu îi funcţionează cardul social trebuie să anunţe emitentul, apelând serviciul de Asistenţă Clienţi sau utilizând aplicaţia mobilă a emitentului. Emiterea unui nou card şi expedierea la adresa emitentului se vor face, prin grija emitentului, în termen de 60 de zile de la data la care cardul a fost declarat pierdut.