Vouchere 2023: 500 de euro bonus, aceste plăţi vor veni în martie 2023

În Austria, deducerea pentru costul vieții se ridică la un total de 500 de euro până la un venit de 18.200 de euro.
Filip Stan
22 feb. 2023, 19:53
Vouchere 2023: 500 de euro bonus, aceste plăţi vor veni în martie 2023
Vouchere 2023: 500 de euro ca bonus, aceste plăți vor veni în martie 2023 în Austria.  solicita noul bonus

Începând cel târziu din 01 martie, angajații vor putea solicita deducerea costului vieții ca parte a ajustării impozitului pe salarii. Această deducere este destinată veniturilor mici și se ridică la până la 500 de euro o singură dată.

Vouchere 2023: 500 de euro ca bonus, în martie

Începând cu 28 februarie 2023, fișa anuală de salariu a angajatului trebuie depusă la fisc. De la această dată, ajustarea impozitului pe salariu poate fi, prin urmare, efectuată cel târziu pentru toate persoanele din țară.

Deducerea pentru costul vieții se ridică la un total de 500 de euro până la un venit de 18.200 de euro. Până la un venit de 24.200 de euro, suma se reduce în mod progresiv. Cei care câștigă mai mult de 24.200 de euro nu mai au dreptul la noul bonus.

Potrivit fiscului, nu este nevoie să se depună o cerere separată sau să se facă o declarație în acest sens în decontul de impozite. Pentru limitele de venit menționate, deducerea se va aplica automat pentru anul de evaluare 2022.

Mai multe detalii despre subiect, pe ziarulromanesc.at

Vouchere 2023: Majoritatea pensionarilor din Austria vor primi o creștere

Pensionarii au primit de la începutul anului o majorare de 5,8% pentru 2023, așa cum prevede legea. Cu toate acestea, se va aplica o creștere disproporționată, graduală din punct de vedere social, pentru pensiile mai mici.

Cu toate acestea, majoritatea pensionarilor din Austria vor primi o creștere totală de până la 8,2 la sută. Această sumă este adusă, printre altele, de o creștere a suplimentului de egalizare și de plata unui bonus de pensie, care este calculat, de asemenea, pe o bază social graduală. Acestea se plătesc în plus față de creșterea legală a pensiilor.

Veste bună pentru români! Lild oferă vouchere în valoare de 200 de lei și două electrocasnice de top

Începând cu luna martie, se va plăti un bonus de pensie de până la 500 de euro de persoană. Pentru o pensie brută lunară între 1.667 de euro și 2.000 de euro. Pensiile mai mici vor primi un supliment unic de 30 la sută dintr-o pensie lunară. Pentru persoanele cu o pensie brută lunară mai mare de 2.000 de euro, bonusul este introdus în buclă – pentru pensiile de 2.500 de euro sau mai mult, nu se plătește o singură dată, scrie Finanz.at,

Proporţia imigranţilor în populaţia Austriei a crescut constant în ultimii ani, ajungând să depășească un sfert din totalul locuitorilor țării. Dacă în 2015 proporţia imigranţilor reprezenta 21,4% din totalul populației, în prezent a ajuns la 25,4%, potrivit datelor oficiului federal de statistică. Românii reprezintă a doua minoritate națională, după germani.

Vouchere facturi 2023. Cardurile pentru energie, distribuite într-un milion de locuințe. Când încep plăţile

La 1 aprilie, conform datelor preliminare, Austria avea 9.027.999 de locuitori, din care circa 218.000 germani, 140.000 români, 121.000 sârbi şi 118.000 turci, scrie dpa, preluată de Agerpres.

Românii au ajuns să fie a doua minoritate națională din Austria, după germani, și reprezintă 1,5% din totalul populației.

Numărul de ucraineni care trăiesc pe teritoriul austriac a crescut de patru ori din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, de la 13.000 la începutul anului la aproape 53.000 în prezent.

„Populaţia Austriei creşte numai prin migraţie; fără aceasta, populaţia ar scădea, pe termen lung, la nivelul anilor 1950, conform prognozelor”, a declarat directorul general al Statistics Austria, Tobias Thomas.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!