VOUCHERE 2023. Ghinion, mulţi români nu pot folosi cardurile de energie. Anunţul lui Marcel Boloş

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a vorbit pe larg despre cum vor fi distribuite cardurile de energie și cum vor putea fi folosite acestea. Deja apar primele probleme.

06 feb. 2023, 18:14
VOUCHERE 2023. Ghinion, mulţi români nu pot folosi cardurile de energie. Anunţul lui Marcel Boloş
Marcel Boloș, anunț important despre cardurile pentru energie

VOUCHERE 2023. Este haos cu noile carduri de energie, care ar trebui să ajungă la 4 milioane de oameni până pe data de 20 februarie. Există deja mulţi români care au primit cardul prin poștă, însă numele beneficiarului trecut pe card este cu totul altul decât ar fi trebuit.

”Este posibil să apară astfel de erori în tipărirea cardurilor de energie. În general, pe cardul de energie, trebuie să apară beneficiarii care sunt prevăzuți în listele de beneficiari emise de Ministerul Muncii. Dacă apar astfel de situații, este foarte important să fie sunat Call Center-ul, 031 9966, pentru a semnala astfel de situații, a anula cardurile care au fost deja emise și a se emite cardul în conformitate cu lista de beneficiari”,  a explicat ministrul Marcel Boloș la Antena 3

PENSII 2023. Marius Budăi, despre noua formulă de calcul: „Nu sunt de acord să panicăm cetăţenii”

”În mod normal pe cardul de energie trebuie să apară titularul sau titularii. Pot fi unul sau mai mulți titulari pe cardul de energie. Este foarte important să se rețină că emitem un singur card pe locul de consum. Pot fi mai mulți beneficiari la locul de consum. Dacă este așa, atunci pe card apar toți titularii, respectiv beneficiarii pe care îi avem pe lista de beneficiari. Și în situația aceasta este important să fie semnalate astfel de cazuri la call center pentru reemiterea cardurilor”, a mai spus Marcel Boloș.

Vouchere 2023. Beneficiarii vor putea utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalităţi:

  • direct la poştaş;
  • la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal pe raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;
  • online, prin intermediul aplicaţiei informatice pe care Poşta Română o va pune la dispoziţie.
Marcel Boloș, anunț important despre cardurile de energie. Când vor primi românii bani de la Guvern pentru plata utilităților

Vouchere 2023 Plăţile se vor putea face după următorul calendar:

  • Pentru tranşa I – valoare de 700 lei în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
  • Pentru tranşa II – valoare de 700 lei în perioada septembrie 2023 – 31.12.2023.

Potenţialii beneficiari vor fi înştiinţaţi dacă s-au descoperit situaţii care îi fac neeligibili. În acest caz, ei pot suna la 0319966, numărul de call center-ul pentru care Poşta a mobilizat peste 50 de angajaţi, unde vor primi informaţii suplimentare şi vor fi îndrumaţi, dacă situaţia poate fi corectată.

Documentele necesare plăţii facturilor la energie prin intermediul cardului vor putea fi transmise şi electronic, printr-o aplicaţie pusă la dispoziţie de Compania Naţională Poşta Română.