Vouchere alimente 2023. Anunţ important pentru românii sărmani, când se alimentează cardurile

Banii pentru voucherele sociale se vor da şi în acest an pentru românii care au o situaţie precară. Prima tranșă în acest an va fi virata începând cu 20 februarie în paralel cu sumele pentru voucherele energetice.

30 ian. 2023, 07:45
Vouchere alimente 2023. Anunţ important pentru românii sărmani, când se alimentează cardurile

Vouchere alimente 2023. UPDATE: Surse din MIPE au declarat, în exclusivitate pentru România TV, că, în urma unei şedinţe care a avut loc în această dimineaţa, s-a decis ca plata să se facă de la 20 februarie, în paralel cu sumele plătite pentru voucherele pentru facturi.

Vouchere alimente 2023. Românii care îndeplinesc o serie de criterii eligibile vor primi din partea Cabinetului condus de premierul Nicolae Ciucă un ajutor financiar. Persoanele care nu au o situaţie materială bună vor beneficia de 1.500 lei, în anul 2023.

Prin intermediul programului „Sprijin pentru România”, Guvernul va acorda în 6 tranşe, un ajutor de 250 lei, o dată la două luni. Însă, începutul de an vine cu probleme pentru românii care beneficiază de aceste carduri pentru alimente.

Executivul a anunţat o întârziere a primei tranşe, din cauza unor probleme. Astfel, cetăţenii aflaţi în nevoie vor primi cei 500 lei tocmai în lună martie (fiind doua tranșe).

Vouchere facturi 2023. Poştaşii sună la uşă de săptămâna viitoare. Când intră primii bani pe card

Voucherele pentru alimente, în valoare de 250 de lei, oferite de Guvern vor fi încărcate pe carduri abia în luna martie, potrivit autorităților. Următoarele tranșe de bani vor fi trimise către beneficiari la fiecare două luni, respectiv în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie. Românii care beneficiază de aceste ajutoare sociale vor primi în total 500 de lei pe parcursul unui an.

Și în ceea ce privește ajutoarele pentru energie vor exista întârzieri. Prima jumătate din sumă va fi disponibilă abia în luna februarie, în timp ce restul de bani vor intra în luna septembrie. Banii ar fi trebuit să fie folosiți pentru a achita facturile care au rămas restante din luna noiembrie a anului trecut.

PENSII 2023. Marius Budăi, anunţ crucial pentru 5 milioane de români: Noua formulă de calcul, bazată pe o lege veche

Vouchere alimente 2023. Guvernul oferă ajutoare și bătrânilor vulnerabili, iar sumele dedicate acestora vor fi, de asemenea, livrate în două tranșe. Jumătate din bani vor intra pe carduri luna aceasta, iar restul în luna octombrie.

Cine beneficiază de vouchere sociale de la Guvern. Pot beneficia de bani din partea MIPE următoarele categorii de români:

  • pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
    persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
    familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
    familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
    familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
    persoanele fără adăpost.

Vouchere alimente 2023. În anul 2022, potrivit autorităților, au beneficiat de ajutor din partea statului aproximativ 2,5 milioane de români. În cadrul programului „Sprijin pentru România”, aceștia au primit vouchere sociale în valoare de câte 250 de lei, în patru tranșe, ajungând în total la suma de 1.000 de lei pentru fiecare beneficiar.

„La 19 decembrie, tuturor beneficiarilor care aveau card le-au fost virați alți 250 de lei. Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranșe, a câte 250 de lei, o dată la două luni.”, au precizat reprezentanții MIPE.