Vouchere de 15.000 de lei. Guvernul se roagă de români să-şi depună dosarele: „Aşteptăm în continuare solicitări”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă, printr-o postare pe Facebook, că unor cupluri acceptate în programul pentru creşterea natalităţii le-au fost ceruţi bani pentru vouchere.

28 apr. 2023, 10:42
Vouchere de 15.000 de lei. Guvernul se roagă de români să-şi depună dosarele: „Aşteptăm în continuare solicitări”

Vouchere de 15.000 de lei. Gabriela Firea anunţă că voucherele pentru creşterea natalităţii sunt gratuite. „Important pentru persoanele înscrise în Programul pentru creşterea natalităţii! Voucherele sunt gratuite şi nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor. Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei este complet gratuit! Am aflat cu stupefacţie de la unele cupluri înscrise în acest program că li se solicită taxe de 1.000 de lei pentru emiterea voucherelor!!! Sunt extrem de neplăcut surprinsă!”, a postat Firea.

Firea: ”Finalizăm pachetul legislativ pentru creşterea natalităţii şi susţinerea familiilor”. Vor fi alimente și produse la preț redus, ajutor bănesc de la stat
Ministrul PSD spune că asemenea fapte pun într-o lumină nefavorabilă un demers onorabil şi de mare succes: „Este complet ilegal, iar ministerul va sesiza instituţiile abilitate. În cazul în care vă este solicitată din partea farmaciilor sau a clinicilor incluse în program vreo plată pentru emiterea voucherelor vă rog să nu o achitaţi şi să ne semnalaţi acest lucru! Taxa de imprimare şi expediere a voucherelor este achitată integral de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, conform obligaţiilor contractuale dintre părţi. De asemenea, fac un apel la reprezentanţii farmaciilor şi clinicilor care au recurs la astfel de practici să înceteze perceperea unei astfel de taxe! Acest program este o reuşită şi nu trebuie pus în pericol de astfel de gesturi dezonorante”, a adăugat Firea.

Ministerul Familiei ajută cuplurile care-şi doresc un copil, dar se luptă cu infertilitatea şi Firea spune că nu acceptă ca altcineva să le pună beţe-n roate şi să profite de pe urma lor.

Se dau bani pentru nou-născuți în această zonă din România. Stimulent acordat pentru încurajarea natalității
Înregistrarea dosarelor transmise este la zi, până vineri fiind peste 14.300 de solicitări primite pentru obţinerea sprijinului.

Sunt 4.300 de dosare declarate eligibile şi peste 3.600 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 2.400 de vouchere au fost comandate şi majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

„Aşteptăm în continuare solicitări ! Rog toate persoanele interesate să obţină sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei/procedură să citească atent informaţiile de pe pagina Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Urmaţi toţi paşii din regulament, trimiteţi toate documentele semnate, folosiţi adeverinţele oficiale pe care le găsiţi pe site şi scrieţi acolo unde trebuie conform cu originalul, pentru a nu risca să pierdeţi timp preţios pentru dumneavoastră”, adaugă Firea.