VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetari, schimbările au apărut în Monitorul Oficial

Publicat: Miercuri, 06 Februarie 2019 10:03 // Actualizat: Vineri, 08 Februarie 2019 10:25 // Sursa: romaniatv.net

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Bugetarii vor primi tichete tot în valoare de 1450 lei în 2019 și 2020, acestea nefiind indexate o dată cu mărirea salariului minim. În următorii doi ani bugetarii vor primi câte un tichet de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Voucherele primite vor putea fi folosite doar în țară.

Vouchere de vacanță 2019. Legea nr. 165/2018 a intrat în vigoare de la 01 ianuarie 2019. Aceasta reglementează tichetele de masă, tichetele de creșă, tichetele cadoul tichetele culturale și voucherele de vacanță. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial, partea I, , nr. 509 din data de 13 iulie 2018. 

Vouchere de vacanță 2019. Prin legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare a fost unificata legislatia in domeniul biletelor de valoare. 

Ordonanta de urgenta nr. 107/2018 publicata in M.Of.nr. 1058 din 13 decembrie aduce modificari in ceea ce priveste voucherele de vacanta, in sensul ca, până la data de 1 ianuarie 2021 prevederile Legii 165/2018 nu se aplica voucherelor de vacanță, iar astfel, art. 24-27 din Legea 165/2018 care reglementează aceste vouchere vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2021. De asemenea, la această dată, va fi abrogata Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță. 

Vouchere de vacanță 2019. Bugetarii vor primi tichete în valoare de 1450 lei în 2019 și 2020. În următorii doi ani bugetarii vor primi câte un tichet de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Voucherele primite vor putea fi folosite doar în țară.

Vouchere DE VACANTA 2019. Cum folosiți tichete de vacanță

- cu vouchere de vacanță puteți lua alături pe oricine doriți, membru al familiei sau prieten.  

- vă puteți acoperi orice cheltuială din concediul de odihnă, singura condiție fiind ca acesta să fie efectuat în România. 

- valoarea maximă a voucherelor va fi egală cu șase salarii de bază minime brute. 

- valoarea nominală permisă pentru fiecare voucher de vacanță pe suport de hârtie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei

Vouchere DE VACANŢĂ 2019. Ce trebuie să știe beneficiarii

 Beneficiarii voucherelor de vacanță trebuie să știe că, cu aceste tichete, pot achiziționa servicii precum cazare, masă, transport, servicii de tratament și de agrement sau pachete turistice. Legea impune însă la folosirea voucherelor achiziționarea a cel puțin o noapte de cazare. Locațiile în care vor fi folosite voucherele trebuie să aibă autorizație / licență de la Autoritatea Națională pentru Turism. 

De asemenea, trebuie să știți că doar angajații care au primit voucherele de vacanță sunt singurii îndreptățiți să le utilizeze. Acestea nu pot fi comercializate, nici folosite în alte scopuri decât cele amintite mai sus. Nu se restituie rest de bani de lavoucherul de vacanță.

Comenzile de achiziție pentru voucherele de vacanță sunt transmise de către angajator companiilor care emit astfel de beneficii. Acestea conțin următoarele date: numele și prenumele beneficiarilor; codul numeric personal al fiecărui beneficiar; numărul voucherelor de vacanță pentru fiecare beneficiar; valoarea nominală a voucherului de vacanță și valoarea nominală totală a voucherelor de vacanță acordate fiecărui beneficiar. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 ian 14:07
Răspunde | Votează email 0 email
[email protected]
CE FACI CU ELE IN STRAINATATE ,FACI CISU PE ELE,SUNTEM PACAT CA AVEM UN PARLAMENT DE IDIOTI SI CRETINI,NICI IN TARA NU ITI ACOPERA SEJURUL DE VACANTA ,TREBUIE SA MAI SCOTI DIN BUZUNAR,DARMAI IN AFARA
09 ian 12:00
Răspunde | Votează email 0 email
Celestin
Nu trebuiau acordate nici alea de 1450 lei, că tot din munca noastră a ,,sclavilor” din privat sunt acordate. Noi cei din privat, care muncim și contribuim la bugetul țării, nu beneficiem de vouchere de vacanță și concediul îl facem cum putem. Bugetarii, care nu produc nimic, beneficiază de salarii mari, sporuri, vouchere de vacanță, indemnizație de hrană și mai nou, vouchere de intrare la spectacole. E total aberant. E noaptea minții. În care țară s-a mai întâlnit ca cei care produc și fac bani contribuind la bugetul țării și ținând din munca lor și pe alții, să aibă salariile mai mici decât cei pe care îi țin ??? numai la noi. Țară întoarsă pe dos de niște tonți parveniți, care sunt puși numai pe demolat. În care țară s-a mai întâlnit ca politicienii sau anumite categorii de foști salariați, să beneficieze de pensii speciale ??? numai la noi. Țară condusă de niște incompetenți mincinoși, care habar-nau să guverneze, dar vor să își cumpere voturi acordând facilități celor care nu produc, în detrimentul celor care produc. E dezastru ce se întâmplă în țara asta. Dar, cât a fost, nu mai este... și vor veni alegerile din nou...
1
EUR
4.8024
RON
24 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H