Vouchere de vacanţă 2023. Schimbare majoră, se pot deconta transport şi spa cu tichetele de vacanţă

Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

03 mart. 2023, 18:25
Vouchere de vacanţă 2023. Schimbare majoră, se pot deconta transport şi spa cu tichetele de vacanţă
Vouchere de vacanţă 2023

Tichetul valoric poate acoperi mai multe tipuri de plăți pentru concediu. Pachetul, însă, obligatoriu trebuie să includă cazare, apoi transport, mâncare, agrement, tratament balnear.

Totodată, trebuie să știm că voucherele au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii și nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate.

Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului, prevede ordinul. Asta înseamnă că cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere vor fi date.

Vouchere de vacanţă 2023. Anunţul Guvernului pentru milioane de bugetari

Voucherele de vacanță vor fi acordate și în anul 2023 pentru angajații care lucrează la instituțiile de stat. Tichetele au valoarea totală de 1.450 de lei, a anunțat Ministerul Finanțelor.

De altfel, dacă salariatul are activitate la mai mulți angajatori, indemnizația se acordă o singură dată, de la angajatorul unde beneficiarul în cauză are funcția de bază.

Cum pot fi folosite voucherele de vacanță
Odată ce voucherele de la angajator sunt primite, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță.

Apoi, acesta verifică dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit.

Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește cu cu cardul. Valoarea totală este de 1450 de lei.

Vouchere de vacanţă 2023. Cine sunt românii care vor primi 2900 de lei pe card

Vouchere de vacanţă 2023. Cine sunt românii care vor primi 2900 de lei pe card

Vouchere de vacanță 2023. Angajații din instituțiile de stat vor primi pe card suma de 2900 de lei brut. „Instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a precizat Ministerul Finanțelor.

Anul trecut, profesorii și angajații din învățământul de stat au primit vouchere de vacanță de 1.450 de lei. Impozitarea cu 145 de lei s-a făcut în luna acordării.

VOUCHERE FACTURI 2023. E obligatoriu, informaţie oficială pentru cei care NU stau la adresa din buletin

Voucherele de vacanţă 2023 rămân la valoarea de 1.450 de lei

Instituţiile publice acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

În limita resurselor bugetare, angajatorul stabileşte, când acordă voucherele de vacanţă, Decizia se ia de comun acord cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, potrivit edupedu.ro.

Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate. Adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere de vacanţă vor fi plătite.

Vouchere de vacanţă 2023. Veste proastă pentru milioane de bugetari de la Ministerul Finanţelor

Voucherele de vacanță au o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic

Pentru cei care în cursul anului 2022 au desfășurat activitatea la mai mulți angajatori, se acordă o singură indemnizație de vacanță. Voucherele, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, se acordă acolo unde beneficiarul în cauză își are funcția de bază.

Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile şi nu pot fi vândute. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei.

Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei. Beneficiarii care nu doresc să primească vouchere de vacanță depun o solicitare scrisă la unitatea/instituția angajatoare.