Vouchere de vacanță pentru profesorii și angajații din învățământ până în 2026

Profesorii și angajații din învățământ primesc vouchere de vacanță anual, până în 2026, după ce noul regulament de acordare a fost aprobat prin ordin de ministru.

03 mai 2023, 17:09
Vouchere de vacanță pentru profesorii și angajații din învățământ până în 2026

Profesorii și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță și cel puțin în următorii 4 ani, conform ordinului de ministru nr. 4.072/2023, semnat pe 26 aprilie, obținut de Edupedu.ro. Voucherele vor fi emise și în acest an doar pe suport electronic, la fel ca anul trecut. Nu este precizată data acordării acestor beneficii, însă ordinul încă nu a apărut în Monitorul Oficial.

Citește și: Vouchere de vacanţă 2023. Schimbare majoră pentru milioane de români care îşi petrec concediul în ţară

Valoarea voucherelor de vacanță este de 1.450 de lei. Suma este impozabilă în luna în care beneficiul este acordat, iar potrivit Codului Fiscal, impozitul pe venit este de 10% în acest caz. Concret, angajații care primesc aceste vouchere trebuie să plătească 145 de lei impozit.

„Beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”, se arată în ordinul de ministru.

Citește și: Impozit pe vouchere. Cât vor plăti înapoi românii care primesc ajutor „gratuit” de la stat

Ordin-vouchere-vacanta-nr_4072