Vouchere facturi 2024. Guvernul a extins valabilitatea cardurilor pentru energie până pe 31 martie 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în şedinţa de Guvern, că valabilitatea voucherelor pentru energie se prelungeşte până 31 martie 2024, deci sunt acoperiţi şi pentru acest sezon rece.

11 nov. 2023, 07:52
Vouchere facturi 2024. Guvernul a extins valabilitatea cardurilor pentru energie până pe 31 martie 2024
Ce se întâmplă cu cardurile de energie de la 1 ianuarie 2024. Cât timp va mai fi plafonat preţul la energie

Vouchere facturi 2024. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că valabilitatea voucherelor pentru energie s-a prelungit până pe 31 martie 2024. „Ne apropiem de iarnă și domnul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, vine cu o veste bună. Valabilitatea voucherelor pentru energie se prelungește până la 31 martie 2024, deci suntem acoperiți și pentru acest sezon rece”, a anunțat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, decizia este una „necesară” și a fost luată după consultările cu reprezentanții Comisiei Europene. Inițial, voucherele pentru energie erau valabile până la 31 decembrie 2023.

Vouchere facturi 2024. Măsura prelungirii a fost anunțată și de ministrul  Adrian Câciu, săptămâna trecută. „O veste bună pentru cei aproximativ două milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie: Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe.

Vouchere 2024, avalanşă de ajutoare în an electoral. Ce bani primesc românii gratis de la stat anul viitor. Se dau şi 72.500 pentru norocoşi!
În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat. Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal”, a scris Câciu, pe pagina sa de Facebook.

Alocaţii 2024. Iohannis a promulgat legea, cu cât se majorează sumele pe care le primesc copiii de la stat

Vouchere facturi 2024 Pot beneficia de ajutoarele pentru facturile la energie/ încălzirea locuinței următoarele categorii de persoane vulnerabile:

  • pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei
  • pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

În cazul în care la un loc de consum domiciliază sau au reședința mai mulți beneficiari de sprijin, ajutorul pentru compensarea prețului la energie se acordă o singură dată pe loc de consum, cu condiția ca locul de consum să coincidă cu domiciliul/ reședința beneficiarului de sprijin.

Condițiile detaliate de acordare a acestor ajutoare sunt reglementate de OUG nr. 166/2022, cu modificările și completările ulterioare, publicată – AICI.

Vouchere facturi 2024. Reamintim faptul că beneficiarii pot plăti facturile cu banii disponibili pe cardurile de energie în mai multe moduri și anume:

  • Direct la poștaș;
  • La orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;
  • Online, prin intermediul aplicației informatice a Companiei Naționale Poșta Română.

Ajutoarele primite pe cardurile de energie pot fi utilizate pentru a achita facturi la energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, dar și pentru orice alte materiale de încălzire ce pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.