Vouchere noi pentru bugetarii părinţi: tichetele trusou şi junior

În prezent, există cinci tipuri de bilete de valoare ce pot fi acordate salariaţilor: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă. Un grup de parlamentari UDMR au depus la Senat un proiect de lege care să suplimenteze lista de tichete-cadou pe care le pot primi bugetarii, informează greatnews.ro.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 15:22
Vouchere noi pentru bugetarii părinţi: tichetele trusou şi junior

Angajaţii la stat primeau până acum voucherele de vacanţă şi bonurile de masă. Există un proiect de lege prin care se pot introduce tichetelor trusou şi junior. Acestea ar putea fi acordate atât în format tipărit, cât și pe cardul de debit.

Tichetele trusou s-ar acorda pentru fiecare copil (după naştere sau adopţie). Acesta poate fi folosit la plata produselor de îngrijire. Dacă va fi aprobat de Parlament şi apoi promulgat de președintele Klaus Iohannis, actul normativ ar putea intra în vigoare în acest an.

Valoarea maximă a sumelor acordate ca tichet trusou nu va depăşi 1.500 de lei pentru un copil.

În ceea ce priveşte introducerea unui voucher junior, acesta ar putea fi acordat lunar sau ocazional salariaţilor părinţi pentru plata serviciilor educaţionale, a bunurilor (manuale şi rechizite şcolare) şi a taberelor. Ajutorul lunar din acest program nu poate depăși 250 de lei, iar un voucher acordat ocazional poate avea valoarea maximă de 700 de lei.

Citeşte şi: TICHETE DE MASĂ ŞI VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020. Ce valoare au în acest an