Vouchere pentru alimente 2023. Veste proastă pentru românii amărâţi, prima tranşă va întârzia

Voucherele sociale de 250 de lei vor fi oferite și pe parcursul anului 2023, când vor fi livrate în alte patru tranșe, o dată la două luni, transmite Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

03 ian. 2023, 10:17
Vouchere pentru alimente 2023. Veste proastă pentru românii amărâţi, prima tranşă va întârzia

Vouchere pentru alimente 2023.  Prima tranșă a voucherelor alimentare se va livra abia în luna martie, iar următoarele tranșe vor fi trimise la fiecare două luni, mai exact în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie.

Toate aceste vouchere însumează 500 de lei, bani pe care oamenii îi vor primi pe tot parcursul acestui an.

Și ajutorul pentru energie va avea o întârziere. Abia în luna februarie se va livra jumătate din acest ajutor, iar restul – în luna septembrie a acestui an. Asta în condițiile în care ar fi trebuit să își plătească facturile rămase restante din luna noiembrie a anului 2022.

Vouchere pentru facturi 2023. Când intră pe card primii 700 de lei şi cum se decontează sumele la furnizori

Și bătrânii vulnerabili vor primi ajutoare financiare, jumătate din acești bani vor fi livrați luna aceasta, iar restul – în luna octombrie.

Reamintim faptul că de voucherele pentru alimente beneficiază următorii:

– pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

– persoanele fără adăpost.

2 milioane de români primesc mai mulţi bani la salariul din ianuarie 2023. Majorări şi sporuri în plus pentru toţi angajații de la stat

 

Potrivit MIPE, aproximativ 2,5 milioane de români, aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, au primit patru tranșe de vouchere sociale prin programul „Sprijin pentru România”, în valoare totală de 1.000 de lei.

„La 19 decembrie, tuturor beneficiarilor care aveau card le-au fost virați alți 250 de lei. Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranșe, a câte 250 de lei, o dată la două luni.”, au precizat reprezentanții MIPE.

Aceștia susțin că pentru contracararea scăderii generale a standardului de viaţă și a apariţiei unor grupuri sociale vulnerabile, Ministerul continuă să implementeze măsuri care să să preîntâmpine şi să compenseze efectele sociale destructive, cauzate de contextul macroeconomic, asupra grupurilor aflate în situație de risc.