Vouchere pentru elevi. Ce prevede cel mai nou proiect al liberalilor: „În pandemie a crescut rata analfabetismului!”

Liberalul Ovidiu Raeţchi a depus un proiect legislativ pentru elevi. "Voucherele de lectură" ar urma să fie acordate şcolarilor exclusiv pentru cumpărarea cărţilor. "În pendemie, creşte analfabetismul şi librăriile dau faliment", a adăugat deputatul PNL.

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 13:55
Vouchere pentru elevi. Ce prevede cel mai nou proiect al liberalilor: „În pandemie a crescut rata analfabetismului!”

„Am depus la Camera Deputaților un proiect legislativ privind instituirea și reglementarea modalității de acordare a «Voucherelor de lectură» – bilete de valoare acordate lunar elevilor din învățământul preuniversitar destinate achiziției de carte. Utilizând aceste tichete, elevii români vor putea achiziționa cărți atât din librării, cât și din magazinele on-line.

De altfel, problemele cu care se confrunta piața de carte din România au fost exacerbate considerabil de măsurile de urgență adoptate în contextul pandemiei Covid-19, conducând până la închiderea librăriilor. În această perioadă, piața de carte din România părea să se îndrepte spre un colaps – o scădere de peste 80% a vânzărilor. Perspectivele pentru depășirea acestei situații critice sunt sumbre, în absența unor măsuri de stimulare a consumului de carte”, a declarat Ovidiu Raeţchi.

Din păcate, în România, mai puţin de 2% dintre cetăţeni se îndreaptă către piaţa de carte.

Citeşte şi: Şcolile şi grădiniţele private din Bucureşti s-ar putea REDESCHIDE? ASP: se pot organiza programe beforschool şi afterschool

 


loading...
Partenerii noștri