Vouchere Rabla electrocasnice 2019. Pentru ce produs se obţin cei mai mulţi bani

Programul Rabla la electrocasnice va intra în curând în vigoare astfel că doritorii trebuie să știe care sunt condițiile dar și ce produse primesc voucherele cele mai bune.

21 mai 2019, 07:25
Vouchere Rabla electrocasnice 2019. Pentru ce produs se obţin cei mai mulţi bani

Aplicantul trebuie să aibă domiciliul în țară, vârsta de cel puțin 18 ani, să aibă un buletin sau carte de identitate valabilă la momentul solicitării, să nu aibă datorii la bugetul de stat și la bugetul local și să își dea acordul cu privire la prelucrarea datelor personale de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), scrie avocatnet.ro.

Cei care vor înlocuirea electrocasnicelor vechi, inclusiv a televizoarelor, trebuie să se înscrie în program, prin intermediul unei aplicații informatice. Atenție! Banii din cadrul programului Rabla pentru electrocasnice se vor putea solicita doar după deschiderea sesiunii de înscriere în program. În acest moment, perioada de înscriere este inactivă.

Citeşte şi AFM a aprobat 127 de dosare în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus pentru persoane juridice

Cei mai mulți bani se obțin pentru televizoarele de eficiență energetică clasa A+, adică vouchere de 500 de lei.

Astfel, se acordă:

– 200 de lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ și televizoare cu eficienţa energetică A;
– 300 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;
– 400 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficienţa energetică la răcire A+++/ A++ și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++;
500 de lei pentru cumpărarea de televizoare cu eficienţa energetică A+.