Vouchere sociale de până la 23.000 lei. Află cu ce documente le poți obține

Noi vouchere pentru românii aflați în dificultate. Noile ajutoare sunt oferite în cadrul proiectului "Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități" de către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

03 mai 2023, 17:25
Vouchere sociale de până la 23.000 lei. Află cu ce documente le poți obține

Românii cu dizabilități pot primi vouchere în valoare de până la 23.000 de lei (aproximativ 5.000 euro). Cererile privind emiterea voucherelor, împreună cu dosarul în original, trebuie depuse până la data de 31 mai 2023.

Voucherele vor fi emise până cel târziu în data de 30 iunie, transmit autoritățile. Aceste vouchere sunt oferite în cadrul proiectului „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități” de către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Citește și: Vouchere de vacanță pentru profesorii și angajații din învățământ până în 2026

Voucherele destinate persoanelor cu dizabilităţi pot fi utilizate până la data de 31 august 2023. De ele pot beneficia persoanele care au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap şi care își caută un loc de muncă sau care nu au un loc de muncă (au vârstă de muncă).

Citește și: Se taie TOATE sporurile. Tot ce este peste salariul de bază, scos din noua lege a salarizării

Inițial, persoanele cu handicap trebuie să depună la AJOFM (Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă) un dosar având următoarele acte necesare:

– carte de identitate

– adeverință medicală

– ultimul document de studii.

AJOFM va înregistra persoana ca fiind în căutarea unui loc de muncă și va acorda servicii de informare, consiliere și mediere, scrie observatorulph.ro.

Ulterior, persoana cu dizabilități se prezintă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului unde va depune următoarele documente:

– Cerere pentru acordarea voucherului

– Certificat de încadrare în grad de handicap și în cazul copiilor și anexa acestuia

– Recomandarea medicului specialist privind tipul de aparat auditiv și/sau accesorii

– Acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea forței de muncă asigurate de AJOFM

– Angajamentul că nu înstrăinează produsul asistiv