Marcel Boloș, veste importantă pentru milioane de români, intră 250 de lei pe card: „Am promis şi ne ţinem de promisiune. Sper să facem o surpriză plăcută!”

Cardurile de alimente pentru persoanele defavorizate ar putea fi alimentate pentru toți beneficiarii pe 19 decembrie, afirmă ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

15 dec. 2022, 17:36
Marcel Boloș, veste importantă pentru milioane de români, intră 250 de lei pe card: „Am promis şi ne ţinem de promisiune. Sper să facem o surpriză plăcută!”
Vouchere sociale decembrie 2022.

Vouchere sociale decembrie 2022. ”Cei 250 de lei pentru cardurile de alimente… În perioada 19-23 decembrie am promis și ne ținem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută și anume pe 19 decembrie să intre toți banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari. Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, spune Marcel Boloș.

Guvernul a decis acordarea pentru întreg anul 2023 a ajutorului pentru alimente, respectiv 250 de lei o dată la două luni, și a aprobat compensarea cu 1.400 de lei, în două tranșe, anul viitor a prețului la energie pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate, anunță Marcel Boloș.

PRIMĂ de Crăciun consistentă. Ce angajaţi vor primi 7.300 de lei în plus la salariu pe 19 decembrie

”Guvernul a luat două decizii extrem de importante pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate. Referitor la cardul pentru alimente, s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card și acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei o dată la două luni. Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creșterii prețului la alimente a fost crescut de la 1500 de lei la 1700 de lei.

Vouchere 2023. Marcel Boloş anunţă că mulţi români pot pierde banii pentru facturi de la un detaliu banal: „Se calculează locul de consum”

Vouchere sociale decembrie 2022. De asemenea, guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranșa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19 – 23 decembrie. Așadar, numărul de beneficiari de cardul pentru alimente este de 2,4 milioane de beneficiari, iar costul unei tranșe este de 600 de milioane de lei”, afirmă Marcel Boloș.

Reamintim faptul că de acest ajutor beneficiază următorii:

  • pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele fără adăpost.

De menționat că aceste tichete sociale pot fi folosite doar pentru produse alimentare sau mese calde iar sumele sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.