Vouchere sociale pentru cozonacul de Crăciun. Câţi bani dă primăria pentru românii cu venituri modeste

Beneficiile de asistenta sociala finantate de bugetul de stat si  dupa caz, din bugetele locale se acorda sub rezerva achitarii de catre beneficiar a obligatiilor de plata fata de bugetul local.

25 nov. 2022, 07:44
Vouchere sociale pentru cozonacul de Crăciun. Câţi bani dă primăria pentru românii cu venituri modeste

Vouchere sociale pentru sărbătorile de iarnă, vești bune pentru comunitatea din Hârlău. Administrația locală anunță că persoanele cu venituri reduse vor primi tichete sociale cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În acest sens, de miercuri, 16 noiembrie, se pot depune cereri însoțite de documentele justificative la Compartimentul de Asistență Socială. Se vor acorda 700 de tichete în valoare de 80 lei fiecare.

Tichete sociale pentru pensionari de Crăciun. Se dau 1000 de lei gratis de la primărie. Cererile se depun obligatoriu alături de cupon
Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii sunt următoarele:

– „Familii sau persoane singure beneficiare ale venitului minim garantat acordat conform Legii 416 / 2001;

– Pensionarii sistemului public de pensii beneficiari de indemnizaţia socială pentru pensionari, acordată potrivit O.U.G. nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea 196/2009 si O.U.G. 2/2017 al caror venit este de până la 1000 lei /lună inclusiv.

– Persoanele cu handicap Grav şi Accentuat (adulţi şi copii) care nu beneficiază de servicii în regim rezidenţial.

– Familii sau persoane singure care se afla în evidenţa Compartimentul Asistenţă Socială, Protecţie Socială şi Autoritate Tutelară ca persoane aflate în situaţie de risc, dar nu se încadrează în nici una din situaţiile prevăzute mai sus;

Tichete sociale de la Primărie. 400 de lei gratis de Moş Crăciun pentru cumpărături. Cererile se depun până la sfârşitul lunii
Nota: beneficiile de asistenta sociala finantate de bugetul de stat si  dupa caz, din bugetele locale se acorda sub rezerva achitarii de catre beneficiar a obligatiilor de plata fata de bugetul local; art 9 alin. 9 legea 292/2011” se arata în anunțul autorităților din Hârlău.

Cererile pot fi depuse până pe 16 decembrie. La Pașcani, deocamdată autoritățile locale nu au anunțat dacă vor fi împărțite tichete sociale cu ocazia sărbătorilor de iarnă, însă în ultimii ani pășcănenii cu venituri modeste nu au beneficiat de astfel de ajutoare.