Voucherele sociale nu vor mai putea fi folosite doar pentru mâncare. Anunțul momentului pentru românii vulnerabili

Românii vulnerabili primesc o nouă mână de ajutor. Cea mai recentă inițiativă modifică radical regulile de utilizare ale voucherelor sociale.

09 feb. 2023, 10:17
Voucherele sociale nu vor mai putea fi folosite doar pentru mâncare. Anunțul momentului pentru românii vulnerabili

Anunțul momentului despre voucherele sociale. Românii care au pensii de până în 1700 de lei, precum și cei care au venituri până în această sumă, beneficiază de vouchere sociale. Au fost oferite și în 2022 și erau supranumite tichete de masă de la stat fiindcă puteau fi folosite doar pentru a cumpăra alimente.

Anunțul momentului despre voucherele sociale. Un nou proiect de lege inițiat de USR are ca scop relaxarea restricțiilor de utilizare a cardurilor electronice de vouchere sociale. Nu mai puțin de 2,5 milioane de români primesc ajutorul de 250 de lei.

Citește și O nouă amânare pentru voucherele de 500 lei. Lovitură pentru zeci de mii de români aflați în situații vulnerabile

Voucherele sociale nu vor mai putea fi folosite doar pentru mâncare

În cazul în care acest proiect de lege va fi adoptat, banii de tichete sociale vor putea fi utilizați și pentru cumpărarea de medicamente.

„Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale”, a spus deputata USR Diana Stoica.

Proiectul este inițiat de deputații USR Diana Stoica și Eugen Terente și vizează schimba OUG 63/2022 pentru ca voucherele sociale să nu mai fie doar alimente de bază și mese calde, dar și medicamente.

Citește și Vouchere de 4000 de lei pentru români. Banii vin GRATIS de la Uniunea Europeană

”În urma semnalelor pe care le-am primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile am înţeles cât de util ar fi pentru ei să poată folosi aceste carduri şi pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale. Proiectul nostru va ajuta persoanele vulnerabile să ajungă mai uşor la medicaţia necesară şi, din acest motiv, sper ca toţi colegii parlamentari, indiferent de partidul din care vin, să înţeleagă importanţa proiectului şi să îl voteze”, a transmis deputatul USR Eugen Terente.