Voucherele sociale pentru pensionari, plătite cu 300 de milioane de euro. Marcel Boloş: „A fost o luptă grea pentru a convinge Comisia”

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a dat asigurări că voucherele sociale vor fi acordate la 1 iunie, iar termenul va fi respectat de autorităţi. De asemenea, Guvernul a dus o "luptă extraordinar de grea" pentru a convinge Comisia Europeană că este nevoie de această măsură.

26 mai 2022, 20:02
Voucherele sociale pentru pensionari, plătite cu 300 de milioane de euro. Marcel Boloş: „A fost o luptă grea pentru a convinge Comisia”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a prezentat principalele măsuri luate de coaliţie în şase luni de guvernare, printre care cea referitoare la voucherele sociale pentru pensionari.

„Sunt câteva măsuri care stau mărturie a lucrurilor făcute concret. 300 de milioane de euro pentru fermieri. (…) Mi-am respectat data propusă pentru lansarea apelului de proiecte şi, în 13 minute, 8.000 de fermieri au depus cereri de finanţare pentru accesarea fondurilor europene. Aşadar, nivelul de aşteptare al celor care au calitatea de beneficiar, al celor care îşi pun speranţa în fondurile europene este unul foarte ridicat – 8.000 de fermieri. Şi mâine este a doua lansare la micro-granturi pentru fermieri şi sunt tot la fel de convins că va fi un succes extraordinar de mare al Guvernului Ciucă şi al acestor oameni care aşteaptă ceva de la noi. Fermierii sunt cei care lucrează pământul şi noi trebuie să fim alături de ei”, a declarat Boloş, la Liga aleşilor locali ai PNL, conform Agerpres.

Marcel Boloş a explicat că vor fi acordate 300 de milioane de euro pentru vouchere sociale.

„300 de milioane de euro pentru voucherele sociale. A fost o luptă extraordinar de grea să convingem Comisia Europeană că în România, în toate statele membre ale Uniunii Europene, rata inflaţiei este în creştere, oamenii o duc mai greu şi au nevoie ca Guvernul şi responsabilii care sunt în Guvern, putere decizională, să fie alături de ei, dar în cele din urmă, voucherele sociale cu acelaşi deadline 1 iunie de pus în aplicare este un termen de asemenea respectat”, a spus Boloş.

Citeşte şi: Nu toţi românii vor primi vouchere de 250 lei în iunie. Când ajung la pensionari cei 700 lei promişi de Guvern

De asemenea, liberalul a precizat că a fost finalizat draftul de proiect de ordonanţă de urgenţă pentru granturi de investiţii, astfel încât firmele româneşti să poată să îşi refacă capacitatea de rezilienţă.

„Deci, alţi 400 de milioane de euro vor fi disponibili în curând pentru mediul de afaceri românesc, pentru a veni de asemenea în sprijinul celor care duc greul locurilor de muncă şi sunt o nevoie pentru dezvoltarea României”, a menţionat Boloş, potrivit sursei citate.

În acest context, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a amintit că Guvernul a aprobat joi cel de-al patrulea Program Operaţional Regional pentru a fi transmis la Comisia Europeană.

„Este un moment istoric pentru România şi pentru dumneavoastră, dragi primari, că de la data la care se vor aproba aceste programe operaţionale, vă luaţi soarta în mâini, nu mai trebuie să veniţi la Bucureşti. Nu mai trebuie să bateţi că la uşile ministerelor (…) Şi mai avem pregătite încă 3 programe operaţionale regionale, e un pachet mai complex. (…) Aşadar, reţineţi: 11,5 miliarde pentru dezvoltare regională, opt programe operaţionale regionale, 4 trimise la Comisia Europeană. Luni, dacă se aprobă în Guvern, (…) pentru prima dată în istoria României, descentralizarea financiară de care domnul prim-ministru a amintit s-a produs. Nu sunt doar vorbe, sunt fapte”, a mai spus Marcel Boloş.

Ministrul a vorbit şi de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, menţionând că are grijă ca toate jaloanele să fie îndeplinite şi că 13,4 miliarde de euro sunt pentru autorităţile locale.

„Deci, avem în politica de coeziune 11,5 miliarde de euro, iar în PNRR – încă 13,4 miliarde euro. Dacă adunăm, sunt 25 miliarde euro ca să faceţi viaţa românilor mai bună. Numai cei care au dezinteres vor fi în situaţia în care nu vor avea ce arăta. Nici nu au ce să caute în fruntea comunităţilor locale, dacă după 25 miliarde euro viaţa oamenilor nu este mai bună”, a subliniat Boloş.

Citeşte şi: Din ce se întreține Cristi Dănileț, după ce a fost exclus din magistratură. Dezvăluire surprinzătoare


loading...
Partenerii noștri