Vrei să afli detalii intime de la interlocutor? Află cele mai recomandate tehnici ale specialiştilor

Vrei să faci pe cineva să se deschidă? E simplu! Câteva glumiţe determină indivizii să dezvăluie aspecte intime, fără ca aceştia să îşi dea seama că se deschid, potrivit unor cercetări recente.

RomaniaTV.net
25 mart. 2015, 11:18
Vrei să afli detalii intime de la interlocutor? Află cele mai recomandate tehnici ale specialiştilor

Simtul umorului functioneaza perfect atunci cand iti doresti sa spargi barierele de comunicare, arata un studiu condus de Alan Gray, de la University College London din UK, publicat in jurnalul Human Nature.

Deschiderea verbala este un pas esential in formarea de noi relatii si in intarirea legaturilor sociale. O astfel de deschidere este extrem de sensibila, dat fiind ca tradeaza convingeri ce tin de religie sau temeri personale.

Citeşte şi  Jocuri erotice la duş

Pentru a investiga rolul si influenta rasului in acest proces de deschidere, Gray si colegii sai au adunat 112 studenti de la Oxford University si i-au impartit in grupuri de cate patru.

Studentii, selectati astfel incat sa nu se cunoasca in prealabil, au fost rugati sa urmareasca impreuna un video timp de 10 minute, fara sa vorbeasca intre ei. Videoclipurile erau diferite in ceea ce priveste emotiile pozitive transmise si gradul de umor.

Citeşte şi  Vrei mai mult SEX? Află ce spun cercetătorii că trebuie să faci

Au fost ulterior masurate starea emotionala si buna dispozitie a subiectilor. Fiecare membru din grup era rugat sa scrie un mesaj unui altui participant la studiu, pentru a se ajuta intre ei sa se cunoasc mai bine.

Participantii care au ras zdravan pe parcursul celor 10 minute petrecute impreuna au impartasit informatii mult mai intime despre ei insisi decat cei din grupurile care nu au urmarit o comedie.

Explicatia? Glumele elibereaza endorfine, numite si „hormoni ai fericirii”, ajutandu-i pe oameni sa se simta mai apropriati unii de altii. Asa ajung sa faca dezvaluiri mai intime.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.