Vrei să slăbeşti? Ţine o cură cu verdeţuri de primăvară

Primăvara este anotimpul perfect pentru a profita din plin de verdețurile de sezon. Unde mai pui că o cură cu salată verde, stevie, lobodă, urzici și spanac detoxifică organismul și te ajută să obții silueta mult visată.

09 mart. 2017, 12:35
Vrei să slăbeşti? Ţine o cură cu verdeţuri de primăvară

Ce beneficii au verdețurile 

Pentru că sunt bogate în clorofilă, verdețurile combat constipația, respirația urât mirositoare, mirosurile corpului și întăresc imunitatea. Consumul regulat de salată verde stimulează digestia, reduce colesterolul și îndepărtează toxinele din organism. Loboda ține la distanță cancerul, iar spanacul protejează creierul de stresul oxidativ și împiedică instalării cataractei și a degenerării maculare. Pe lângă faptul că stevia este bună în curele de slăbire, ea mai are câteva beneficii pentru organism: reduce oboseala fizică, ușurează digestia și reglează tensiunea arterială. Urzicile, în schimb, detoxifică sângele, combate anemia și accelerează metabolismul. 

Ce presupune dieta cu verdețuri 

Dacă vrei să slăbești până la 5 kg în 7 zile, iată ce trebuie să conțină meniul tău alimentar. 

Mănâncă la micul dejun o salată de verdețuri, asezonată cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, un ou fiert și o felie de pâine prăjită. 

Ca gustare, optează pentru semințe de floarea-soarelui, de dovleac sau pentru nuci ori migdale. 

La prânz, poți mânca o ciorbă de lobodă, de stevie sau de spanac. 

La cină, consumă o salată mare de verdețuri cu legume: roșii, catraveți, ceapă verde. 

Nu uita să bei cât mai multă apă și limonadă îndulcită cu miere. 

Alte alimente permise: cât ții cura cu verdețuri, mai poți consuma și: roșii, catraveți, broccoli, ridichi, rucola, ardeii grași, piept de pui fără piele. 

Dieta cu urzici: slăbești și îți tonifiezi corpul