Vrei să slăbeşti? Iată ce trebuie să faci imediat după ce te-ai trezit

Apa și ceaiul sunt principalii reprezentanți ai lichidelor care mențin silueta și avem nevoie de o cantitate suficientă de apă pentru a supraviețui și pentru a menține în echilibru toate procesele vitale.

02 iul. 2015, 13:51
Vrei să slăbeşti? Iată ce trebuie să faci imediat după ce te-ai trezit

Nutriționiștii recomandă ca ziua să fie începută cu un pahar cu apă proaspătă pentru hidratare și forma maximă. Apa reprezintă substanța de bază a fluidelor corporale: sucuri digestive, sânge, urină, limfa, transpirație, etc, scrie doctorulzilei.ro. Apa joacă de asemenea un rol important în dizolvarea și transportul diverșilor nutrienți cum ar fi: vitaminele, mineralele sau chiar hidrații de carbon și oxigenul. Apa este esențială și ajuta în cazul proceselor de digestie, asimilare, eliminare și îndepărtare a deșeurilor din organism, susțin nutriționiștii.

Potrivit nutriționistului Lygia Alexandrescu, există foarte multe motive pentru care aportul suficient de apă este foarte important, unul dintre acestea fiind chiar scăderea ponderală.

Lygia Alexandrescu susține că, în cazul special al regimurilor de slăbire, consumul de apă este cardinal întrucât în faza inițială a regimului se pierde în special apa care trebuie să fie înlocuită pentru a evita deshidratarea; viteza cu care se ard calorii este un proces chimic care cere prezența apei; apa ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism; consumul suficient de apă ajută la prevenirea constipației.

Citeşte şi De ce să bei zilnic ceai de usturoi! Cum te ajută

Potrivit specialistului, apa nu trebuie folosită ca substitut alimentar sau pentru a liniști apetitul.

Într-o primă fază, scăderea ponderală se datorează în special pierderii masive de apă, de aceea este obligatorie consumarea unei cantități adecvate de apă pentru a preveni deshidratarea. Procesul de ardere a caloriilor necesită o rezervă suficientă de apă pentru a se desfășura eficient; deshidratarea încetinește și chiar inhiba procesul de ardere a grăsimilor„, a afirmat nutriționistul.

Lygia Alexandrescu explică că deshidratarea determină reducerea volumului de sânge și implicit a rezervei de oxigen din mușchi, ceea ce se traduce printr-o stare de oboseală accentuată.

În același timp, arderea caloriilor creează toxine, iar apa joacă un rol vital în procesul de eliminare a acestora din organism.

În privința cantității de apă consumată pe zi, recomandarea generală este de opt pahare de apă pe zi, ceea ce ar fi echivalent cu doi litri, susține nutriționistul.

Citeşte şi Secrete ca să ai o siluetă de invidiat toată viaţa


loading...