Vrei un salariu de peste 6.000 de lei? Aplică de acasă până în noiembrie, selecţia se face online

Camera Consultanților Fiscali organizează examenul de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent în sistem online în data de 5 noiembrie 2022.

25 sept. 2022, 19:37
Vrei un salariu de peste 6.000 de lei? Aplică de acasă până în noiembrie, selecţia se face online

Se fac angajări în România, iar salariu de 6000 de lei este atractiv în zilele noastre. Profesioniştii care vor să dobândească calitatea de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent pot susţine proba în data de 05 noiembrie 2022. Examenul din acest an se va desfăşura online.

Examenul online poate fi susţinut de candidaţi de acasă sau din orice altă locaţie în care sunt  asigurate conexiunea la internet şi celelalte condiţii tehnice pentru susţinerea examenului.

Durata totală a examinării online este fermă. Aceasta se stabileşte de către Comisia de examen şi se aduce la cunoştinţa candidaţilor cu cel puţin 3 zile înainte de data examenului.

Iohannis: „Este rezonabil ca salariile şi pensiile să crească”. Atac la demnitarii care s-au pus primii pe lista majorărilor

Condiţiile de studii şi experienţa care sunt necesare candidaţilor pentru participarea la examen sunt prevăzute în art. 5 alin. (1) – pentru consultant fiscal, şi la art. 6 alin. (1) – pentru consultant fiscal asistent, din Regulamentului pentru organizarea examenului de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, aprobat prin Hotărârea Consiliului superior  al Camerei Consultanţilor Fiscali nr. 11/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Tematica şi bibliografia de examen se axează, în principal, pe tematica şi bibliografia din sesiunea noiembrie 2021, actualizată cu toate modificările şi completările realizate până la data de 1 august 2022.

Toate informaţiile privind organizarea şi desfăşurarea examenului online, precum şi tematica şi bibliografia – în formă actualizată, vor fi publicate în timp util pe site-ul CCF.

Extras din Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, aprobat prin Hotărârea Consiliului superior al CCF nr. 11/2020

Extras din Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, aprobat prin Hotărârea Consiliului superior al CCF nr. 11/2020, cu modificările și completările ulterioare:

SECȚIUNEA a 3-a

Examenul în sistem online

Art. 28. – Examenul în sistem online se organizează de către Colectivul desemnat potrivit art. 2 alin. (2). Acesta elaborează procedura de desfășurare a examenului, care se aprobă prin ordin al președintelui Camerei Consultanților Fiscali.

Art. 29. – (1) Camera Consultanților Fiscali asigură publicarea pe site-ul propriu a procedurii de desfășurare a examenului cu cel puțin 15 zile înainte de data susținerii acestuia. Procedura conține toate informațiile necesare desfășurării în condiții optime a examenului, precum și modalitatea tehnică de autentificare și identificare pe platforma de examen, ora exactă a accesării de către candidați a platformei, ora de afișare a testelor-grilă, regulile de lucru pe platforma de examen pe care trebuie să le respecte candidații, precum și consecințele nerespectării acestora.

(2) Concomitent cu conectarea la platforma de examen online, candidații au obligația de a se conecta pe o platformă de videoconferință de uz general, cu partea audio și video permanent pornite pe toată durata examenului. Candidatul va fi supravegheat și înregistrat video și audio pe tot parcursul desfășurării examenului, iar înregistrarea va fi arhivată timp de un an.

(3) Candidații sunt responsabili de asigurarea condițiilor tehnice necesare pentru susținerea examenului în sistem online, prevăzute în procedura de examen.

Art. 30. – După încheierea perioadei de înscriere la examen, Camera Consultanților Fiscali  verifica validitatea informațiilor cu privire la datele de contact ale candidaților, inclusiv adresa de e-mail. În acest sens Camera Consultanților Fiscali va solicita candidaților să transmită prin e-mail, la adresa de e-mail [email protected], resursele informatice de care dispun, necesare examenului online.

Art. 31. – Durata totală a examinării online este fermă. Aceasta se stabilește de către Comisia de examen și se aduce la cunoștința candidaților cu cel puțin 3 zile înainte de data examenului.

Art. 32.  – Candidații au obligația de a se autentifica pe platformă la data și la ora stabilită pentru susținerea examenului online.

Art. 33. – Rezultatele obținute la examen se aduc la cunoștință candidaților individual, prin contul folosit din platforma de examen online și prin publicare pe site-ul Camerei Consultanților Fiscali.

Marius Budăi: Nu putem, efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România / 3.000 de lei, varianta discutată cu partenerii sociali

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că ”efectiv nu se poate trăi cu salariu minim în România”, varianta discutată cu partenerii sociali pentru anul viitor fiind de 3.000 de lei. ”Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Repet, impune şi contextul economic şi cel social”, a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, Marius Budăi.

Senatul a decis majorarea salariilor demnitarilor. Boloș: „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE pot să fiu invidios. Un ministru din UE câștigă 15.000 euro, în România 2.500”

Acesta a precizat că înţelege temerile medului de afaeri şi ale angajatorilor, dar ”trebuie să înţeleagă şi dumnealor că şi angajaţii trebuie să îşi plătească utilităţile ca şi ei, trebuie să îşi ducă copiii la şcoală şi trebuie să îşi hrănească copiii”.  Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei. ”

Salariu minm de 3000 de lei din ianuarie 2023

”Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 de lei şi cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică sub 2.800 taxaţi şi 200, nu. Este clar un impact pozitiv, şi asupra angajaţilor şi chiar asupra angajatorilor, pentru că (…) se plâng de lipsa forţei de muncă. Nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a mai afirmat ministrul.