Vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în sud. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Soarele continuă să fie vedeta săptămânii. Mai mult, locuitorii din regiunile sudice şi sud-vestice vor avea de suportat, luni, temperaturi destul de ridicate. Marţi se mai încălzeste şi vorbim, din nou, despre o vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, izolat chiar caniculară după-amiaza în sudul extrem. Miercuri, vremea rămâne călduroasă în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud şi sud-est, canicula se intensifică.  Astfel, după-amiaza vine cu temperaturi ce vor porni de la  25-26 de grade în nordul extrem şi ajung la 34-36 de grade, izolat chiar 37 de grade în sud.

11 aug. 2013, 13:57
Vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în sud. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Săptămâna debutează cu vreme călduroasă în regiunile sudice şi sud-vestice, în timp ce în rest se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale pentru data din calendar. În centrul ţării şi la munte se vor dezvolta nori de furtună ce vor lasa local averse, descărcări electrice şi posibil grindină. Soarele ţine agenda zilei în celelalte zone şi numai izolate îşi fac apariţia ploile de vară prin zonele deluroase din sudul şi estul teritoriului. Vântul nu are excese, iar amiaza vine cu temperaturi de la 24 de grade în Transilvania, până la 34 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

Bucureştenii nu scăpă de vremea călduroasă. Luni, maxima termică va fi de 33-34 de grade, în condiţiile unei zile însorite, fără şanse de ploaie şi a vântului liniştit.

Marţi se mai încălzeste şi vorbim, din nou, despre o vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, izolat chiar caniculară după-amiaza în sudul extrem. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade în estul Transilvaniei şi 35-36 de grade în Lunca Dunării. Toate acestea pe fondul unei zile însorite în majoritatea regiunilor, cu unele înnorări numai în zona de munte, unde numai izolat cad ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice, dar vântul nu are excese.

Vremea rămâne călduroasă în Bucureşti şi marţi, când soarele străluceşte din plin şi numai câţiva nori de vreme bună se arată pe cerul Capitalei. Vântul nu se simte, astfel că cele aproximativ 34 de grade din orele amiezii nu vor fi tocmai uşor de suportat.

Miercuri, vremea rămâne călduroasă în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud şi sud-est, canicula se intensifică.  Astfel, după-amiaza vine cu temperaturi ce vor porni de la  25-26 de grade în nordul extrem şi ajung la 34-36 de grade, izolat chiar 37 de grade în sud. Tabloul meteorologic al zilei este completat de ploile, cu tunete, fulgere şi posibil căderi de grindină ce se arată mai ales seara şi noaptea în regiunile nordice şi centrale , precum şi la munte.

Veştile pentru bucureştenii care sperau că au scăpat de caniculă nu sunt foare bune. De miercuri, canicula se întoarce, astfel că temperatura aerului va urca până la 35-36 de grade la umbră. Soarele ţine agenda zilei şi vântul este liniştit.