Vreme călduroasă în mare parte a ţării, caniculară în vest PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Ziua de marţi vine cu o vremea călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în regiunile vestice.

RomaniaTV.net
05 aug. 2013, 15:49
Vreme călduroasă în mare parte a ţării, caniculară în vest PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

În aceste condiţii indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic în Banat, Crişana, local în Oltenia şi izolat în Transilvania. Câţiva nori se arată sporadic în orele amiezii în zona de munte, unde cu totul izolat pot scutură ploi slabe de scurtă durata, posibil însoţite de descărcări electrice, în timp ce în restul zonelor soarele străluceşte nestingherit. Mercurul în termometre se avăntă la umbră până spre 38 de grade în Banat şi vor pleca de la 28 de grade în estul Transilvaniei, nordul Moldovei şi în Deltă.

Bucureştenii vor avea parte marţi de o vreme călduroasă, cu temperaturi în orele amiezii aproape de pragul caniculei. 33….34 de grade vor arată termometrele în capitală la umbră, toate acestea în condiţiile soarelui generos şi a vântului care din păcate nu prea adie, pentru a mai ponderă puţin arşiţa de peste zi.

Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului şi pe parcursul zilei de miercuri, local caniculară în jumătatea de vest a ţării, unde şi disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin şi numai prin zona de munte, după-amiază se arată câţiva nori timizi ce ar putea scutură pe ici pe colo ploi slabe de vara. Vântul nu da semne că ar mai potoli arşiţa amiezii, când termometre vor strânge 38 de grade în Banat pornind de la 28 de grade în Deltă.

Vremea rămâne călduroasă în Bucureşti şi miercuri. Soarele domină cerul, vântul este domols, iar amiază vine cu aproximativ 34 de grade în termometre la umbră, ceea ce însemna că în mijlocul oraşului în directă bătaie a razelor soarelui temperatura real resimţită va fi cu mult mai mare.

Joi, valul de căldură se extinde, iar termometrele mai câştigă câteva grade. Astfel, vorbim despre o vreme caniculară în Crişana, Banat, Oltenia şi local în Muntenia, Transilvania şi Maramureş. Cerul va fi mai mult senin şi doar izolat, la munte, vor fi unele înnorări şi condiţii pentru ploi de scurtă durata însoţite de descărcări electrice. Vântul rămâne liniştit, iar maximele termice numai în zona litoralului rămân sub pragul de 30 de grade, în delta inregsitrandeu-se în jur de 27 de grade, dar în Banat şi Crişana temometrele vor strânge cam de 39 de grade.

Canicula pune stăpânire joi şi pe Capitală, unde maximă termică se va situa în jurul valorii de 35 de grade. Soarele nu este stingherit de nori, vântul nu se simte şi în plus nici pe parcursul nopţii nu prea sunt şanse să ne răcorim, mercurul în termometre situându-se în jurul valorii de 20 de grade, pragul nopţilor tropicale, cel puţin în centrul oraşului.

Vineri, canicula stăpâneşte cea mai mare parte a ţării, iar maximele termice vor fi cuprinse între 32 şi 39 de grade, mai scăzute pe litoral şi în delta. Vremea se va menţine călduroasă, local caniculară şi sâmbătă, apoi  valorile de temperatura vor începe să scadă, mai accentuat în regiunile nordice şi în cele centrale. Totodată Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, în special în jumătatea de nord a ţării şi la munte unde sunt aşteptate ploi de vara, cu tunete, fulgere, intensificări de vat  şi posibile căderi de grindină.