Vreme DEOSEBIT de RECE cu vânt puternic şi ploi însemnate. Vezi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

Meteorologii anunţă vreme urâtă pentru zilele următoare. Luni se anunţă vreme deosebit de rece în regiunile extracarpatice, cu maxime la amiază de la numai 8...10 grade în estul Trasilvanie, dar şi în Oltenia şi Muntenia, unde ar trebui să fie 22 de grade. Marţi, miercuri şi joi ramane la fel de rece, urmând ca de vineri temperaturile să creasca usor si treptat.

RomaniaTV.net
29 sept. 2013, 15:03
Vreme DEOSEBIT de RECE cu vânt puternic şi ploi însemnate. Vezi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

Luni se anunţă în continuare vreme rece pentru ultima zi de septembrie, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice, cu maxime la amiază de la numai 8…10 grade în estul Trasilvanie, dar şi în Oltenia şi Muntenia, unde ar trebui să fie 22 de grade. Şi doar in Crisana inca se ating 17…18 grade peste zi, aici se mai iveste si soarele printre nori. In rest insa, vorbim despre cer acoperit si ploi, pe arii extinse in jumatatea de sud a tarii si local in rest. Iar in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, se depăşesc local 30 şi izolat 50 l/mp, si spre seara intra in vigoare codul portocaliu de ploi abundente. Vântul devine si el tot mai puternic in regiunile sudice şi sud-estice, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar la munte, la peste 2000 de metri altitudine, reapar lapovita si ninsoarea.

În Bucuresti va fi frig luni, cele aproximativ 10 grade din terommetre ar fi mai potrivite la aceasta data pentru zorii zilei, nu pentru orele amiezii, cand ar trebui sa atingem 22 de grade la sfarsit de septembrie. Vreme deosebit de rece, asadar, cu cer acoperit de nori, ploi abundente si intensificari ale vantului cu viteze la rafală de 55…60 km/h.

Citeşte şi: Cod PORTOCALIU de ploi în sud-estul ţării şi COD GALBEN pentru alte 13 judeţe

Marti ramane la fel de rece, la amiaza vor fi doar 7 grade in cateva localitati din Oltenia, Muntenia si Transilvania si numai pe litoral inca se ating 16…17 grade. In plus, ploile sunt in continuare prezente, cu precadere in jumatatea sudica a tarii, iar in sud-est intreaga zi se afla sub codul portocaliu pentru cantitati de apa de 60 de l/mp si izolat chiar peste 80 de l/mp. Iar in Dobrogea si Baragan rafalele de vant depasesc frecvent 70….80 de km/h, aspectul vremii va fi mai potrivit pentru final de octombrie decat pentru prima zi a acestei luni de toamna.

Si in Bucuresti prima zi de octombrie va fi una deosebit de rece, cel mult 9 grade vor indica termometrele pana la pranz. Peste zi vor fi ploi abuindente, de cod portocaliu, si vant puternic, asa ca senzatia real resimtita va fi mult mai neplacuta.

Miercuri vremea se mai indreapta in ceea ce priveste ploile, care vor mai fi prezente cu precadere la inceputul zilei in Dobrogea, local in Muntenia si Oltenia si doar pe alocuri in rest. Iar in sud-est vantul inca sufla cu putere. Tempeaturile raman si ele destul de scazute, la amiaza vor fi doar 7 grade in nordul Moldovei si cel mult 15 in Banat, iar in zona de munte vorbim si despre lapovita si ninsoare.

In Bucuresti vremea se menţine deosebit de rece, cu 11…12 grade in termometre la amiaza, cat ar trebui in mod normal sa fie noaptea. Cerul insa nu se limpezeste complet de nori, acestia treneaza indeosebi in prima parte a zilei, cand mai este posibil sa ploua slab. Iar vantul slabeste si el in intensitate, dar nu se domoleste complet, nici ziua de miercuri nu se anunta prea placuta.

Joi la pranz temperaturile pornesc de la 7 grade in nordul Moldovei si in depresiuni si ating 13…14 grade in vest, deci tot despre vreme deosebit de rece pentru inceputul lunii octombrie vorbim si la mijloc de saptamana. Insa norii se mai raresc, apare si soarele, si doar pe alocuri cad cateva ploi slabe si cateva lapovite sau ninsori in zona de munte. Iar in estul tarii, in Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, dar şi la munte, vantul sufla alert.

Abia spre ultimele zile din saptamana temperaturile par sa creasca usor si treptat, insa raman cu mult sub cele normale, vremea se mentine deosebit de rece în majoritatea regiunilor, îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în regiunile sud-vestice.