Vreme instabilă la sfârşit de săptămână. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sfârşitul de săptămână vine cu vreme preponderent instabilă. Doar ziua de sâmbătă va fi ceva mai călduroasă şi cu mai puţini nori.

RomaniaTV.net
30 mai 2013, 15:04
Vreme instabilă la sfârşit de săptămână. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vineri instabilitatea atmosferica ramane accentuata in estul tarii si la munte, unde cerul e intunecat de nori grosi ce lasa pe arii extinse ploi torentiale, fulgere, tunete si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat va cadea grindina iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse 35 l/mp, mai ales in Moldova. In celelalte regiuni se innoreaza temporar iar ploi si fenomene electrice vor fi cu precadere in zona de munte, in centrul si in sud-vestul tarii.

În Bucureşti norii acopera temporar cerul si mai sunt posibile averse slabe, fulgere, tunete, mai ales dimineata apoi spre seara. Vantul nu face excese iar la amiaza termometrele arata valori apropiate de normale, 24, 25 grade.

In prima zi de weekend vremea e mai racoroasa decat in mod normal in vest, in centru si in nord, dar si la munte, unde norii dau nota zilei si mai lasa averse locale insotite de descarcari electrice. In celelalte regiuni nori sunt mai putini, soarele mai indraznet si doar pe arii restranse, dupa amiaza, se aduna mai multi nori insotiti de ploi de scurta durata. Vantul nu mai sufla suparator, iar dupa amiaza termometrele arata maxime de la 17 grade in nordul Moldovei pana la 27 grade in Lunca Dunarii.

În Bucureşti vremea va fi placuta, cu cer variabil in timpul zilei si ceva innorari, trecator si sanse mai mari de ploaie abia in timpul noptii. Vantul isi face simtita prezenta fara sa supere iar la dupa-miaza termometrele arata valori apropiate de cele normale, 25, 26 grade.

CITEŞTE ŞI: Vara începe cu un val de temperaturi scăzute. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Duminica vremea redevine instabila in majoritatea zonelor. In vest, in centru si in nord se innoreaza temporar si local vor fi averse si descari electrice. In celelalte zone doar temporar norii acopera soarele si aversele, foarte posibil insotite de desc electrice se arata local, mai ales la deal si la munte. . Dupa amiaza termometrele arata maxime de la 18 grade in depresiunile din estul Transilvaniei pana la 25 grade in Muntenia.

Duminică, la Bucureşti, soarele este acoperit din cand in cand de nori grosi ce lasa averse, posibil insotite de fulgere si tunete. vantul nu sufla prea alert iar maximele ajung la aproximativ 24 grade.