Vreme rea în toată ţara. Traficul pe A2, blocat din cauza viscolului, a fost reluat

Vreme rea în aproape toată ţara, cu ninsori abundente, vânt puternic şi polei în majoritatea regiunilor. Zăpezile căzute şi viscolul au creat haos pe drumurile din judeţul Constanţa. Pe autostrada A2, traficul a fost blocat aproape toată ziua între localităţile Basarabi şi Agigea din cauza zăpezii şi a viscolului.

RomaniaTV.net
22 ian. 2012, 08:23
Vreme rea în toată ţara. Traficul pe A2, blocat din cauza viscolului, a fost reluat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 20.45, traficul rutier a fost reluat în condiţii de iarnă pe autostrada A2, Bucureşti- Constanţa.

În cursul dimineţii, poliţiştii anunţaseră că, din cauza viscolului şi a zăpezii, traficul rutier a fost blocat pe autostrada A2 Bucureşti- Constanţa, între localităţile Basarabi (kilometrul 188) şi Agigea (kilometrul 203). Traficul a fost deviat.

De asemenea, circulaţia pe două drumuri naţionale din judeţul Constanţa s-a desfăşurat cu dificultate din cauza zăpezii şi a viscolului. Este vorba de DN 22 A Hârşova (Constanţa) – Cataloi (Tulcea) şi pe DN 2A între localităţile Nicolae Bălcescu şi Mihail Kogălniceanu.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a afirmat că în localitatea Mihail Kogălniceanu cinci TIR-uri bulgăreşti au fost blocate, iar 90 de localităţi din judeţ au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic de sâmbătă noaptea, echipele ENEL Dobrogea acţionând pentru remedirea defecţiunilor.

Totodată, din cauza vântului, activitatea în Portul Constanţa Sud Agigea a fost restricţionată timp de mai multe ore.