Vreme severă în România: Ninsori la munte, ploi cu tunete şi fulgere, dar şi grindină în mai multe zone

Vremea severă face prăpăd în mai multe zone ale țării. În Banat a fost furtună cu fenomene extreme și grindină, iar mai multe localități au fost inundate. De cealaltă parte, la munte ninge, iar riscul producerii de avalanşe este ridicat. 

RomaniaTV.net
12 apr. 2019, 06:20
Vreme severă în România: Ninsori la munte, ploi cu tunete şi fulgere, dar şi grindină în mai multe zone

După aproape două luni de secetă, vremea a revenit cu fenomene extreme în majoritatea zonelor țării. La munte s-a depus un nou strat de zăpadă, iar în judeţele Mehedinţi și Caraș-Severin a fost furtună cu tunete, fulgere şi grindină. Din cauza ploilor au avut loc indundații în mai multe zone iar pompierii au fost nevoiți să intervină de urgență.

În Mehedinţi, câteva zeci de minute de potop au transformat o zonă din oraşul Strehaia într-un lac. Apa a acoperit o suprafaţă de câteva mii de metri, pe două străzi din localitate, a intrat apoi în gospodăriile unor localnici, care au sunat speriați la 112. Pompierii au intervenit de urgență în sprijinul localnicilor.

Mai multe străzi şi gospodării au fost inundate și în judeţul Caras- Severin, iar în orașul Caransebeș canalizarea nu a mai făcut față.

În schimb, la Cota 2000, în Sinaia a nins abundent şi s-a depus un nou strat de zăpadă. De asemenea, temperaturile sunt foarte scăzute pentru această perioadă. Mercurul a scăzut în termometre până la -2 grade.