VREME SEVERĂ în toată ţara. Sate izolate, case inundate, drumuri surpate

Ploile continuă în toată ţara, iar peste 20 judeţe se află sub avertizare de vreme severă. Meteorologii spun că, în unele zone, au căzut chiar şi 70 de litri de apă pe metrul pătrat.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 06:41
VREME SEVERĂ în toată ţara. Sate izolate, case inundate, drumuri surpate

În judeţul Mehedinţi, apele râului Coşuştea au ieşit din matcă şi au inundat zeci de case şi gospodării şi aproape 400 de hectare de culturi agricole. Zeci de imobile au fost inundate, iar oamenii spun că apa a ajuns chiar până la genunchi. Patru sate au rămas izolate după ce câteva podeţe şi drumuri au fost rupte de ape.

La Târgu Jiu, vântul a rupt un pom care s-a prăbuşit în mijlocul unei străzi.

Şi în Prahova, ploile au făcut probleme. S-au produs alunecări de teren şi în mai multe localităţi, drumurile comunale şi judeţene s-au surpat. De asemenea, mai multe instituţii au fost inundate, cum a fost Liceul Dimitrie Cantemir sau Liceul Militar din Breaza, unde pompierii au fost chemaţi să scoată apa din subsol.

Joi dimineaţă, încă de la ora 6:00 a intrat în vigoare un cod galben de ploi, iar instabilitatea atmosferică se menţine accentuată pentru tot estul şi sud-estul teritoriului, iar cantităţile de apă vor depăşi în unele zone 70 de litri pe metru pătrat.