Vreme urâtă cu temperaturi scăzute, ploi, vânt şi lapoviţă. Vezi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

Meteorologii anunţă vreme urâtă pentru zilele următoare. Duminică ploile îşi fac apariţia, iar la prânz nu vor fi mai mult de 12...13 grade în Oltenia şi în nordul Moldovei şi doar în regiunile nord-vestice încă se mai ating 18 grade. Luni răcirea vremii se accentuează, iar în prima zi de octombrie va fi frig, mai ales în sudul, estul şi centrul ţării. Miercuri, vremea se va ameliora treptat sub aspectul precipitaţiilor, dar ziua mai plouă local în sud-estul ţării.

RomaniaTV.net
28 sept. 2013, 15:27
Vreme urâtă cu temperaturi scăzute, ploi, vânt şi lapoviţă. Vezi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

Duminică ploile se extind şi cuprind intreg sudul şi sud-vestul tarii. În Banat şi Oltenia vorbim despre 20 de litri de apă pe metrul ptrat, izolat chiar peste 25, însă în celelealte regiuni mai răzbate şi soarele printre nori şi ploile, slabe cantiativ, apar doar pe alocuri, prin Crişana şi Transilvania, cel mai probabil după amiază. Vântul încă nu se inteţeşte, doar pe la munte suflă mai alert, dar tot avem nevoie de jachete, căci vremea încă se mai răceşte, la prânz nu vor fi mai mult de 12…13 grade în Oltenia şi în nordul Moldovei şi doar în regiunile nord-vestice încă se mai ating 18 grade.

În Capitală, duminică, va fi o zi mohorâtă, cu ploi temporare mai ales în a doua parte a zilei şi vânt destul de neplăcut. Prin urmare, la amiază vor fi aproximativ 16 grade în termometre, cu 5 mai puţin decât ar fi normal.

Luni răcirea vremii se accentuează, vorbim despre temperaturi cu peste10 grade mai scăzute decât normalul perioadei în Oltenia, de pildă, unde la amiază nu vor fi mai mult de 8…9 grade, vreme deosebit de rece aşadar în regiunile extracarpatice, şi doar în Crişana încă se mai ating 19 grade mai apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Iar ca aspect, doar în nordul ţării mai apar câteva raze de soare, în rest norii acoperă cerul şi ploile sunt de interes pe arii extinse în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, unde cantităţile de apă vor atinge şi izolat vor depăşi 20…25 l/mp. În celelalte regiuni însă doar pe alocuri plouă slab, mai ales spre seară şi noaptea.

În Capitală săptămâna ce urmează începe cu o zi de toamnă mohorâtă şi deosebit de rece, cel mult 10…11 grade vor fi în termometre, în loc de 21 cât ar fi normal în ultima zi de septembrie. Nici vorba de vreo rază de soare, nori groşi întreaga zi şi ploi pe săturate, iar vântul nu rămâne domol, începe să dea şi el semne de agitaţie.

În prima zi de octombrie va fi frig, mai ales în sudul, estul şi centrul ţării, cu maxime la amiază de la 8 grade în depresiuni şi, local, în Câmpia Oltenia şi Muntenia şi cel mult 16 grade pe litoral. Iar cerul rămâne acoperit de nori şi plouă pe parcursul zilei, pe arii extinse în jumătatea sudică a ţării şi local în rest. Iar în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea din nou vorbim despre acumulări mai importante, cantităţile de apă ating şi izolat chiar depăşesc în aceste regiuni din nou 20…25 l/mp. Răcirea cuprinde şi zona înaltă de munte, unde apar şi lapoviţe sau ninsori, iar vântul suflă cu mai mult vigoare prin sud-estul ţării.

În Capitală marţi va fi foarte frig, termometrele nu vor indica mai mult de 9 grade la amiază, în aceleaşi condiţii de vreme închisă, fără rază de soare şi cu ploaie şi vant neplăcut dinspre nord-est întreaga zi.

Miercuri, vremea se va ameliora treptat sub aspectul precipitaţiilor, dar ziua mai plouă local în sud-estul ţării. În a doua parte a săptămânii mai plouă prin regiunile estice, numai că ploile vor fi destul de puţine şi neimportante cantitativ. Meteorologii nu au veşti bune însă în ceea ce priveşte regimul termic. Rămâne deosebit de rece pentru această perioadă a anului, îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Temperaturile maxime se vor situa între 7 şi 15 grade.