Vremea când maşinile electrice vor fi mai ieftine ca cele pe benzină este aproape. În ce an se va întâmpla minunea

Maşinile electrice vor fi mai ieftine decât maşinile pe benzină, în Europa şi Statele Unite, până în 2025, pe fondul ieftinirii preţului bateriilor, potrivit unui studiu Bloomberg.

18 iun. 2017, 10:22
Vremea când maşinile electrice vor fi mai ieftine ca cele pe benzină este aproape. În ce an se va întâmpla minunea

În prezent, bateriile reprezintă aproape jumătate din costul unei maşini electrice, iar preţul acestora va scădea cu aproape 77% în perioada 2016-2030, a spus cercetătorul britanic Colin McKerracher, scrie descopera.ro.

Citeşte şi „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” pot fi accesate din 18 mai. Voucherul pentru maşinile electrice: 10.000 de euro

Renault, producătorul maşinii electrice Zoe, prevede că costurile totale ale deţinerii unei maşini electrice vor fi egale cu cele ale unui vehicul care are motor cu combustie internă, începând din 2020, susţine Gilles Normand, vicepreşedintele diviziei de maşini electrice a companiei franceze.

Citeşte şi Cererea de maşini electrice este în creştere. Topul european al vânzărilor este condus de Norvegia

Potrivit vicepreşedintelui Renault, costurile tehnologiei maşinilor electrice se vor reduce, pentru că sunt din ce în ce mai multe descoperiri la acest nivel, aşa că preţul unui maşini electrici va scădea. Pe de altă parte, preţul unei maşini cu motor cu combustie internă va creşte pe fondul reglementărilor mai riguroase.


loading...