Vremea continuă să se încălzească. Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile

Meteorologii prognozează pentru săptămâna următoare vreme frumoasă şi din ce în ce mai caldă. Mercurul va urca în termometre până la temperaturi maxime de 26, 27 de grade Celsius. În zilele următoare îşi vor face simţită prezenţa şi câţiva nori, însă precipitaţiile vor fi slabe şi doar izolat.

21 apr. 2013, 14:54
Vremea continuă să se încălzească. Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile

Luni, vremea nu prezintă excese termice. Temperaturile maxime vor fi de la 13 grade pe litoral până la 23 de grade în regiunile vestice. Aproape niciun nor nu va acoperi cerul în estul şi sud-estul teritoriului, în schimb în celelalte zone aceştia sunt prezenţi din când în când şi lasă local în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali şi izolat în regiunile vestice ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul este mai ager prin sudul Banatului şi pe crestele montane.

În Capitală, săptămâna începe cu o vreme însorită şi câteva adieri ale vântului. Temperatura maximă va fi în jur de 19 grade, cât este de altfel normal pentru acestă perioadă.

Marţi, temperaturile se încadrează în limite normale pentru această perioadă. Temperaturile pleacă de la 13 grade pe litoral şi ajung la 23 de în vest, sud şi centru. În vestul, nord-vestul ţării şi la munte din când în când soarele este acoperit de nori şi mai ales după-amiaza şi seara, local, vor fi averse şi descărcări electrice. În celelalte zone, soarele ţine agenda zilei, iar ploile vor fi posibile izolat. Vântul are ceva mai multă putere în zona de munte.

Bucureştenii vor fi răsfăţaţi şi marţi de mult soare şi temperaturi generoase. Mercurul se avântă în termometre în orele amiezii spre 21, 22 de grade, în timp ce vântul abia adie.

Miercuri vom avea parte de o vreme frumoasă şi caldă, mai ales în sudul ţării. Soarele stăluceşte din plin şi doar în orele amiezii în zonele deluroase şi montane îşi fac apariţia câţiva nori ce lasă puţine ploi slabe de scurtă durată. Vântul este mai sprinten la nivelul întregii ţări, numai că în zona de munte are ceva mai multă putere. Temperaturile maxime vor avea valori de la 18 grade în depresiuni şi în Bucovina până la 26 de grade în regiunile sudice.

Vremea frumoasă şi în încălzire îi va bucura miercuri şi pe bucureşteni. Soarele deţine controlul asupra cerului, vântul se simte uşor din când în când, iar la amiază se strâng în termometre aproximativ 25 de grade.

Şi în a doua parte a săptămânii, vremea rămâne frumoasă şi caldă pentru această perioadă, cu valori termice în creştere uşoară de la o zi la alta. Soarele domină cerul şi doar trecător în orele amiezii este posibil să apară câţiva stropi de ploaie mai ales pe la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 26 de grade pe parcursul zilei de vineri şi chiar uşor mai ridicate sâmbătă şi duminică în zonele de câmpie din sudul şi vestul ţării spre 27, 28 de grade.