Vremea este schimbătoare, cu vânt şi ploi izolate. PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii anunţă că vremea din următoarele zile vor fi schimbătoare, cu vreme frumoasă, dar cu vânt şi cu ploi izolate. De joi, vremea se va răci, iar vântul va bate, temporar, cu putere.

RomaniaTV.net
19 mart. 2013, 14:53
Vremea este schimbătoare, cu vânt şi ploi izolate. PROGNOZA PE TREI ZILE

Miercuri ne vom bucura de o vreme foarte plăcută de primăvară în cea mai mare parte a ţării, cu cerul variabil şi temperaturi la amiază peste mediile climatologice, chiar vreme caldă după data din calendar. Excepţie vor face regiunile din nordul ţării, unde temporar se mai aduna nori şi lasă ploi izolate. Vântul suflă mai tare în nord şi la munte, în timp ce în restul ţării nu trece de moderat. La amiază, temperaturile maxime se vor situa în general între 9 grade în estul Transilvaniei şi 19 grade în Lunca Dunării.

Şi în Capitală primăvara astronomică debutează cu vreme foarte plăcută, adică cer variabil, vânt doar o idee mai sprinten şi cald pentru data din calendar la amiază, în jur de 17 grade prognozează mateorologii.

Joi, o depresiune atmosferică aduce schimbări importante în aspectul şi evoluţia vremii. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în toate regiunile. În zonele de munte, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Treptat însă, în noaptea de joi spre vineri, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi în nordul ţării. Local, cantităţile de apă vor fi mai însemnate în est, în sud-est şi la munte. Temporar, vântul se intensifică în majoritatea zonelor. Deşi temperaturile vor scădea în vestul ţării, vremea rămâne caldă pentru această dată în mare parte din ţară, mai ales în sud şi în sud-est. Maximele se vor încadra în general între 9 grade în vestul extrem şi 17 grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti vremea se menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Totuşi, norii acoperă cerul mai toată ziua şi temporar va ploua. Vântul îşi face simţită prezenţa fără să deranjeze prea mult, iar amiaza vine cu maxime de 15 grade.

Vineri, ne vom convinge din nou cât de capricioasă este vremea în martie. Se va răci în toată ţara, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 1, 2 grade vest şi în estul Transilvaniei şi 13 grade în sudul extrem. Cerul rămâne încărcat de nori şi vor mai cădea precipitaţii, mai ales ninsori în nord, în centru şi la munte, unde răcirea vremii e mai accentuată şi mixte în celelalte regiuni. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor mai fi însemnate, iar vântul va sufla temporar destul de tare în majoritatea regiunilor.

Şi în Capitală se răceşte vremea vineri, astfel încât la amiază nu se vor mai depăşi 8,9 grade, adică uşor mai rece decât în mod normal la această dată. Norii acoperă în continuare cerul şi temporar mai plouă, iar vântul suflă destul de supărător şi accentueaza senzaţia de rece.

Sâmbătă trebuie să ne aşteptăm la o vreme rece pentru această dată, cu precădere în jumătatea nord-estică a ţării, unde vor predomina maximele sub pragul îngheţului. Meteorologii prognozează în general între -4 şi 11 grade, cu cele mai mari în sudul extrem, dar sunt şanse sporite ca în nordul Moldovei să fie şi valori mai mici de -5 grade, iar duminică dimineaţă gerul revine în Moldova, în estul Transilvanie şi foarte posibil şi în Maramureş.

Aria precipitaţiilor se va restrânge însă, vor mai fi lapoviţe şi ninsori în est şi doar izolat în celelalte regiuni. De duminică şi până la jumătatea săptămânii viitoare temperaturile vor fi sub cele normale pentru ultima decadă a lunii martie, iar şansele de precipitaţii cresc semnificativ de luni.