Vremea influențează modul în care facem cumpărături online. Temperaturile din cauza cărora cheltuim mai mult

Potrivit specialiștilor, vremea de afară nu ne influențează doar starea de spirit, ci și dorința de a face cumpărături online.

14 mai 2023, 11:03
Vremea influențează modul în care facem cumpărături online. Temperaturile din cauza cărora cheltuim mai mult
Vremea urâtă ne împinge la cumpărături online

Specialiștii din mediul online au analizat modul în care vremea influențează apetitul românilor pentru cumpărături online. Conform unui studiu, în zilele mohorâte și ploioase, oamenii au tendința de a face mai multe cumpărături, asta pentru că petrec mai mult timp în casă.

Citește și: Deținuţii vor putea face cumpărături online – proiect

„Vremea influențează comportamentul sau apetitul pentru shopping. Într-un weekend cu vreme ploioasă, apetitul pentru cumpărături este mult mai mare.

Vorbim despre o dublare a interesului, în comparație cu zilele însorite, când utilizatorii aleg varianta de a ieși în aer liber”, a explicat Cristian Bolocan, specialist ecommerce.

Efectul pe care temperaturile îl au asupra apetitului pentru cumpărături online este confirmat și la nivelul campaniilor de promovare, întrucât reclamele sunt, de cele mai multe ori, adaptate în funcție de prognoza meteo.

Citește și: Cumpărături online mai scumpe din 2023. O nouă taxă va fi introdusă

„Promovarea produselor care sunt influențate de vreme este conectată în timp real cu sistemele meteo.

Asta înseamnă că, în momentul în care începe să se schimbe vremea, putem să vedem reclame ale unor produse care sunt specifice momentului respectiv”, a mai explicat Bolocan, potrivit antena3.ro.