Vremea rămâne caldă pentru această perioadă, însă cerul va fi înnorat VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea se menţine caldă pentru această perioadă a anului, însă soarele va sta ascuns după nori în cea mai mare parte a ţării. Maxima va atinge 14 grade în Dealurile de Vest.

RomaniaTV.net
11 dec. 2011, 14:01
Vremea rămâne caldă pentru această perioadă, însă cerul va fi înnorat VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Săptămâna începe tot cu vreme mai caldă pentru această perioadă, dar şi cu mai mulţi nori pe cer şi ploi. Este puţin probabil să vedem soarele şi local va ploua slab sau va burniţa, în special în regiunile din vestul şi sud-vestul ţării. În Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, la peste 1.800 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla simţitor în Banat, Crişana şi în zona montană înaltă, iar la amiază, temperaturile se vor încadra între 4 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Luni, în Bucureşti, vreme va fi mohorâtă, cu cer acoperit de nori pe tot parcursul zilei şi trecător ploaie slabă. Vântul adie uşor, iar la amiază, în termometre nu se strâng mai mult de 8-9 grade, valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Marţi, avem cer înnorat în cea mai mare parte a ţării şi pe arii restrânse vor cădea ploi sau burniţe. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 6 şi 14 grade. Dimineaţa, local în zonele joase va fi ceaţă, care izolat va persista şi pe parcursul zilei, în special în Lunca Dunării. Vântul refuză să treacă neobservat şi adie din când în când.

În Bucureşti, marţi, cerul va fi noros şi, mai ales în orele dimineţii, vom avea parte de ceaţă şi burniţă. Vântul este domol, iar maxima termică va fi de 8-10 grade.

Miercuri, regimul termic rămâne caracterizat de valori mai mari decât cele obişnuite în această perioadă, cu maxime cuprinse între 5 şi 13 grade. În zonele joase vor fi înnorări, local se va forma ceaţă, în special dimineaţa şi vor fi condiţii de burniţă. La deal şi la munte, în schimb, vremea va fi în general frumoasă și însorită. Vântul își face ușor simțită prezența.

Pentru locuitorii Capitalei, miercuri se anunţă tot o zi înnorată, cu ceață, mai ales dimineaţa. Vântul abia ca se va simţi, iar maxima zilei nu va depăşi 8-9 grade.