Vremea rea a făcut DEZASTRU în 23 de judeţe. 500 de case inundate, şase persoane evacuate şi trafic întrerupt pe drumuri naţionale

Vremea rea a produs efecte în 23 de judeţe din România, printre care cele mai afectate sunt  Arad, Bihor, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara şi Maramureş. Sute de case şi curţi au fost inundate, traficul a fost întrerupt pe cinci drumuri naţionale,iar şase persoane au fost evacuate.

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 07:38
Vremea rea a făcut DEZASTRU în 23 de judeţe. 500 de case inundate, şase persoane evacuate şi trafic întrerupt pe drumuri naţionale

„În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din peste 500 de case, curţi sau beciuri. Traficul rutier a fost temporar afectat pe 5 drumuri naţionale (DN 1A intersecţie cu DNCB/B-IF, DN 57B/CS, DN 16/MS, DN 22D şi DN 22A/MS) şi 3 drumuri judeţene (DJ 703K/AG, DJ 764F/BH şi DJ 668/HD), atât din cauza acumulării de apă şi aluviuni pe carosabil, cât şi a căderilor de pietre. Printre judeţele cele mai afectate de aversele torenţiale sunt Arad, Bihor, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara şi Maramureş”, anunţă joi IGSU.

Citeşte şi: Cod ROŞU de inundaţii în Caraş-Severin, până la ora 14. Populaţia a fost avertizată prin Ro-Alert

O situaţie deosebită s-a produs în localitatea Şurbeşti, judeţul Maramureş, unde au fost evacuate temporar trei persoane care erau în pericol de a fi surprinse de viitură. După retragerea apelor, acestea s-au întors în locuinţe.

De asemenea, un eveniment similar s-a produs şi în municipiul Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita. Ca urmare a precipitaţiilor din ultimele zile s-a produs o alunecare de teren, frontul alunecării oprindu-se la o distanţă de 5 m faţă de o gospodărie. Nu au fost afectate locuinţe şi nu au rezultat victime, însă, în mod preventiv, au fost evacuate 3 persoane (2 adulţi şi 1 copil).

Pentru ca populaţia să adopte măsurile de autoprotecţie, în zonele vizate de atenţionările şi avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 10 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 5 judeţe (Cluj, Galaţi, Sălaj, Suceava şi Tulcea).


loading...
Partenerii noștri