Vremea rea face ravagii în Europa. Ninsori şi inundaţii în mai multe ţări

Este alertă în mai multe ţări din Europa acolo unde vremea rea face ravagii. In Franta si Spania zapada depaseste 30 de cm. Situatia continua sa fie critica si in Italia, îndeosebi în Venetia. O nouă maree a lovit oraşul la sfârşitul săptămânii trecute și l-a inundat în proportie de 80%. Este cea mai grea săptămână din ultimii 150 de ani, iar pagubele sunt uriase. Şi in Slovacia este cod portocaliu de inundatii.

RomaniaTV.net
18 nov. 2019, 10:36
Vremea rea face ravagii în Europa. Ninsori şi inundaţii în mai multe ţări

Căderile masive de zăpadă în Italia. După trei zile de ninsori, s-a depus un stat de un metru și jumătate de zăpadă. Cele mai mari probleme au fost în nordul Italiei. Au avut loc avalanșe, iar arborii doborâți de greutatea zăpezii au blocat zeci de drumuri.

Strat consisnt de zăpadă s-a depus şi în zona alpină din Austria şi Elveţia. Sunt staţiuni montane unde grosimea statului de zăpadă depăşeste 1 metru şi jumătate. 

 

Veneţia a fost inundată, duminică, după o maree înaltă de 150 de centimetri, a anunţat primarul oraşului italian, Luigi Brugnaro, citat de DPA şi Reuters. Accesul turiştilor în Piaţa San Marco, aflată la cel mai mic nivel din Veneţia, a fost din nou restricţionat. 

Şi in Slovacia este cod portocaliu de inundatii. Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Slovenia că Agenția pentru Mediu a emis un cod portocaliu, pentru vestul țării, fiind prognozate vânt și ploi torențiale, creându-se astfel condiții de inundații locale.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615058294 și +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.